Salubrizarea Parcului Cornişa, asigurată de deţinuţi de la Penitenciarul Botoşani

0
0

La finalul fiecărei zile de spectacole de la Cornişa, salubrizarea zonei a fost făcută de deţinuţi din cadrul Penitenciarului Botoşani. În zonă nu au intervenit muncitorii de la Urban Serv, deşi societatea se află în subordinea Consiliului Municipal, iar organizarea unui eveniment de o asemenea anvergură putea fi sprijinită şi printr-o activitate neremunerată.

„Am avut patru zile de colaborare cu Penitenciarul Botoșani şi le mulțumesc pe această cale că țin aproape de Direcţia Servicii Publice Sport şi Agrement. Noi avem un protocol de colaborare cu ei prin care deținuții vin și ne ajută la diverse lucrări de interes public, cum ar fi și aceasta. Au strâns toate deșeurile de acolo și noi le oferim acces la bazele noastre sportive”, a declarat Eugen Țurcanu, directorul DSPSA.

Oficialul a adăugat că reprezentanții societății Urban Serv refuză să intervină în zona de agrement motivat de faptul că zona nu face parte din careul de salubrizare.

„Salubrizarea în Cornișa se face de când am dat drumul, o dată cu ajutorul vântului și a doua cu un muncitor, doi pe care-i mai avem noi pe acolo la măturat. Noi nu am luat în calcul la administrarea Cornișa să angajăm o hoardă de lucrători la salubritate. Cei de la Urban Serv nu vin să facă salubritate pentru că Direcția Edilitare consideră Cornișa că nu face parte din careul important al Botoşaniului. Noi am angajat oameni să deservească obiectivele din parc”, a explicat Eugen Ţurcanu.

Directorul DSPSA susține că nu dispune de personal care să fie repartizat la activitatea de salubrizare pentru aceste activități, adăugând că, de multe ori, curăţenia se face în mod natural: „Ne rugăm să plouă bine să spele bine trotuarul și să bată bine vântul ca să dea deoparte  impuritățile de pe carosabil. Aici am ajuns”, a concluzionat Eugen Ţurcanu.

Potrivit celor precizate de primarul Cătălin Flutur, Urban Serv a fost singura societate a Consiliului Local care nu a asigurat o sponsorizare pentru organizarea festivalului de la Cornişa. „Că nu au vrut în aceste zile să intervină acolo, face parte din politica lor, dar, din câte aţi văzut, soluţia găsită pentru curăţenia din fiecare zi a fost bună şi foarte ieftină, adică gratuit. Este o soluţie şi oamenii aceia chiar au lucrat. Eu le-am mulţumit personal, că m-am întâlnit cu echipa celor de la Penitenciar care lucrează mai bine decât trei maşini odată. Cei de la Urban Serv au un careu de salubrizare şi întotdeauna când apar situaţii de genul acesta, dădeam o comandă şi plăteam prestaţia din zona respectivă, dar puteau să spună <sponsorizăm strângerea gunoiului>, măcar făceau efortul acesta”, a precizat edilul, adăugând că la Cornişa se va apela serviciile Urban Serv doar la evenimente la care se generează multe deşeuri.

 

 

+0 -0

se încarcă...