5 + 20 =

A password will be e-mailed to you.

Salubrizarea Parcului Regional de Agrement Turistic şi Sportiv Cornişa iscă discuţii contradictorii între unii şefi botoşăneni. După ce Eugen Ţurcanu, directorul Direcţiei Servicii Publice, Sport şi Agrement, a anunţat că a făcut salubrizarea în zilele festivalului cu deţinuţi de la Penitenciarul Botoşani, deoarece Urban Serv nu a intervenit pe motiv că zona nu se află în careul de salubrizare al municipiului, astăzi a venit şi replica din partea directorului general al Urban Serv, Bogdan Buhăianu. Oficialul a organizat o conferinţă de presă pentru a demonstra că unitatea nu a primit nicio solicitare din partea primăriei vizând activitatea de salubrizare în Parcul Cornişa, în perioada 17 – 19 mai.

„Am scos din registratură toată corespondența dintre Urban Serv – Primăria Botoșani, Urban Serv și DSPSA din ultimele șase luni și nu există nicio cerere din partea Primăriei sau DSPSA pentru a se face curățenie și salubrizare la Cornișa. Mai mult decât atât, în 21 februarie 2019, noi Urban Serv am trimis o hârtie către Primăria Botoșani, Direcția Edilitare în care ne-am arătat disponibilitatea de a face salubrizare la parcul de agrement Cornișa, neprimind un răspuns în acest sens”, a declarat Bogdan Buhăianu.

Singura solicitare primită de la primărie a vizat asigurarea a 24 de eurocontainere pentru perioada 17 – 19 mai şi transportul deşeurilor colectate acolo, transport care s-a făcut în fiecare dintre cele trei zile, în intervalul orar 5.00 – 7.00.

Cât priveşte efectuarea unor lucrări cu titlu gratuit, directorul general al Urban Serv a arătat că acest lucru nu era posibil. „Nu putem să acționăm pentru că, după cum știți, Curtea de Conturi vine în controale încrucișate. Nu putem să acționăm decât în baza unei comenzi clare și ferme și am fi făcut-o cu cea mai mare plăcere. Suntem deschiși la a avea un oraș curat și a pune umărul la organizarea oricărui eveniment de acest gen”, a explicat Bogdan Buhăianu.

Referindu-se la reproşul primit şi anume acela că Urban Serv a fost singura societate care nu a asigurat o sponsorizare pentru organizarea festivalului din 17 – 19 mai, Bogdan Buhăianu a explicat că reprezentanţii compartimentului economic i-au comunicat că societatea nu poate contribui financiar, în condiţiile în care a încheiat anul trecut în pierdere.

Pentru ca muncitorii societăţii să poată să acţioneze în Parcul Cornișa, pe partea de măturat trotuare, alei, golit coşuri stradale, există două variante legale. Prima constă în încheierea unui contract între Urban Serv și DSPSA, societatea de salubrizare având astfel de relaţii contractuale cu multe alte entităţi juridice. A doua variantă este includerea Parcului Cornişa în careul de salubrizare, în acest sens fiind necesară o hotărâre a Consiliului Municipal.

Apreciază calitatea articolului

2 VOTURI - MEDIE: 3,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...