16 + 9 =

A password will be e-mailed to you.

În stare gravă după o intoxicaţie cu ciuperci. Un bărbat din Dorohoi a fost trimis miercuri la Iaşi după ce rinichii i-au cedat în urma unei intoxicaţii cu ciuperci.

Bărbatul a ajuns la spital pe 18 mai, simţindu-se rău din cauza unei mâncări rpeparate din ciupercile găsite după o ploaie. Deşi le-a spus cadrelor medicale că a mai cules ciuperci şi nu a avut probleme, de această dată, recolta bărbatului a fost una toxocă, astfel că mâncărica preparată cu ele i-a făcut extrem de rău. Bărbatul a fost internat imediat pe secţia de reanimare a Spitalului Municipal Dorohoi, în cele din urmă medicii reuşind să îl stabilizeze şi să elimine efectele toxice ale ciupercilor din organism.

Din cauza stării în care era, însă, rinichii săi s-au oprit din a funcţiona coresponzător. Din acest motiv, medicii din Dorohoi au decis trimiterea lui de urgenţă la Iaşi, pentru a fi supus unor şedinţe de dializă, care să îi ajute rinichii să îşi repornească funcţiile. „Pacientul a fost transferat la Iaşi de un echipaj al SJA Botoşani, acesta fiind diagnosticat cu insuficienţă renală acută, secundară unei intoxicaţii cu ciuperci. A fost stabil pe timpul transportului”, a precizat medicul Daniela Amarande, coordonator al dispeceratului unic SJA-ISU.

Insuficiența renală acută este o boala gravă, cu un tablou clinic variat și cu o mortalitate mare. Un tratament cauzal nu este în mod obișnuit posibil.

Tratamentul constă într-o optimizare a circulației și a fluxului sanguin renal, evitând medicamentele dăunatoare rinichilor și eliminând obstacolele din calea de drenaj a tractului urinar. Insuficiența renală acută este în cele mai multe cazuri reversibilă.

Apreciază calitatea articolului

4 VOTURI - MEDIE: 3,75
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...