spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăEconomicMinistru originar din Botoşani, numit la Curtea de Conturi Europeană

Ministru originar din Botoşani, numit la Curtea de Conturi Europeană

Consiliul Uniunii Europene a numit în funcţie un nou membru la Curtea de Conturi Europeană (ECA): vicepremierul României, Viorel Ştefan, fost ministru de Finanţe. El va înlocui pe George Pufan, al cărui mandat urmează să expire. Mandatul lui Viorel Ştefan va începe la 1 iulie 2019 şi se va încheia la 30 iunie 2025.

Viorel Ştefan s-a născut la 26 iulie 1954, în comuna Mitoc, Botoşani, şi a absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice, Universitatea „Al. I. Cuza” Iaşi, în 1980, iar în 2002 a susţinut doctoratul în economie, la Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi. Este parlamentar PSD începând din 1996.

În ianuarie 2017 a fost propus ministru al Finanţelor Publice în Cabinetul Sorin Grindeanu, iar pe 14 iunie 2017, şi-a înaintat demisia din funcţie, alături de majoritatea membrilor Cabinetului Sorin Grindeanu, provocând prima cădere a guvernului PSD. Ca ministru al Finanţelor, Viorel Ştefan l-a avut consilier pe fostul primar de Botoşani, Ovidiu Portariuc.

De la sfârşitul lunii ianuarie 2018, Viorel Ştefan este vicepremier în cabinetul Dăncilă.

Odată cu Viorel Ştefan şi Ivana Maletic (Croaţia) a primit un mandat ce va începe la 15 iulie 2019 şi se va încheia la 14 iulie 2025. Aceasta îl va înlocui pe Neven Mates, membrul croat al cărui mandat expiră.

În conformitate cu tratatul, membrii trebuie să îşi exercite îndatoririle în deplină independenţă şi în interesul general al UE. Consiliul a luat aceste decizii pe baza propunerilor formulate de statele membre din care aceştia provin şi după consultarea Parlamentului European.

Colegiul membrilor, prezidat de Klaus-Heiner Lehne, preşedintele Curţii de Conturi Europene, se va reuni în noua sa componenţă pentru a stabili atribuţiile specifice care vor reveni celor doi noi membri, care vor depune jurământul la o dată ulterioară.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
12.2 °
66 %
2.6kmh
100 %
joi
13 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...