AEP lipseşte din procesul de clarificare al alegerilor (video)

0

Pregătirile pentru alegerile europarlamentare sunt pe ultima sută de metri în județul Botoșani.

Astăzi, la Prefectura Botoşani a fost organizată o conferinţă de presă pentru prezentarea stadiului pregătirii alegerilor, a procedurilor stabilite de instituţiile statului pentru desfăşurarea în bune condiţii a celor două scrutine şi a ceea ce se va întâmpla în ziua de duminică.

La această conferinţă, prefectul județului Botoșani, Dan Șlincu, i-a invitat pe judecătorul Lucian Brânzac, preşedintele Biroului Electoral Judeţean (BEJ), Valentin Popa, directorul Direcţiei Judeţene de Statistică, pe Mihaela Aroşoaie, şefa Serviciului Juridic din Cadrul Instituţiei Prefectului şi Alexandra Huţu, şefa Cancelariei prefectului. Dan Şlincu a precizat că a invitat la conferinţa de presă şi un reprezentant al Autorităţii Electorale Permanente (AEP), dar că aceştia au refuzat să vină. „Am invitat la această conferinţă de presă şi un reprezentant al AEP-ului, dar nu au dat curs invitaţiei, pentru că au spus că au o anumită procedură de comunicare, care se face doar prin biroul de presă al Agenţiei de la nivel naţional”, a precizat prefectul Şlincu, adăugând că vor încerca ei să răspundă tuturor întrebărilor care vizează procesul electoral.

Trebuie precizat că, la nivel naţional, AEP a făcut miercuri o demonstraţie pentru situaţia în care cineva nu ar dori să voteze la referendum, dar nu şi pentru situaţia în care cetățeanul român cu drept de vot ajunge în secția de votare și alege să voteze doar la referendum, nu și la alegerile europarlamentare. Astfel, AEP, care ar trebui să fie imparţială şi să sancţioneze derapajele instituţiilor statului, adoptă o poziţie asemănătoare cu politicienii care îndeamnă românii să boicoteze referendumul privind justiţia.

+0 -0
se încarcă...