two + four =

A password will be e-mailed to you.

Spitalul Județean de Urgenţă (SJU) va primi de la Ministerul Sănătății aparatură medicală ultramodernă, în valoare de aproape 1,5 milioane de euro.

Managerul unităţii sanitare a declarat că nu se aștepta să primească anul acesta o sumă atât de mare pentru aparatură medicală. „Am făcut o listă foarte mare la începutul anului și nu ne-am așteptat să primim așa o sumă de bani, așa că vom fi beneficiarii unor aparate de radiologie complet digitale și a unei camere de stimulare extrasenzorială pentru copii pe care toată lumea o așteaptă și a altor aparte. În județ este o singură astfel de cameră, la DGASPC. Aceasta va fi a doua și vor putea beneficia de ea și mai mulți copii cu autism”, a spus medicul Livia Mihalache, managerul SJU.

Pe lângă aceste aparate, unitatea sanitară va mai putea achiziţiona un sistem video endoscopic, un ureteroscop cu laser, un ecograf, o masă ortopedică, opt mese radiante, două aparate RxTv în C cu braț mobil, un aparat RxTv în C cu braț mobil pentru ortopedie, un osteodensimetru, un endoscop, o sursă de litrotiție endoscopică, două lampi scialitice cu led şi un cărucior de resuscitare. „Încet-încet, prin achiziţia tuturor acestor aparate, tot mai mulţi botoşăneni se vor convinge că pot găsi la Botoşani tratamentu pe care până acum îl căutau în alte judeţe”, a spus medicul Bogdan Alexandroaie, purtătorul de cuvânt al SJU Botoşani.

Apreciază calitatea articolului

6 VOTURI - MEDIE: 3,67
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...