nine − five =

A password will be e-mailed to you.

Municipalitatea botoşăneană bate pasul pe loc în privinţa extinderii Cimitirului Eternitatea pe terenul primit de la Ministerul Agriculturii. Răspunsurile oficiale arată că în privinţa acestei extinderi încă se lucrează la partea de documentaţii. „Lucrarea în sine ar însemna peste şapte milioane de lei, dacă i-am avea”, a declarat primarul Cătălin Flutur, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit edilului, în această perioadă pot fi făcute înhumări pe suprafaţa identificată lângă Cimitirul Eternitatea. „Avem Cimitirul de pe Şoseaua Iaşului şi suntem în discuţii cu reprezentanţii comunităţii catolice, care au un cimitir al lor şi ar fi dispuşi să ne cedeze mare parte din suprafaţa de acolo. Este vorba de cimitirul aflat lângă cel armean, tot în zona Eternitatea”, a explicat Cătălin Flutur. Cât priveşte posibilitatea reconcesionării locurilor de veci abandonate, pentru care nu s-a mai plătit de mult timp concesiunea, edilul a afirmat că Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a dat un răspuns afirmativ încă de anul trecut.

„Nu avem o problemă din punctul acesta de vedere, problema pe care am avut-o la un moment dat cu reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei a fost aceea de a nu se face cimitire private. Cei de la Urban Serv au identificat o parte dintre mormintele care pot fi reconcesionate, însă mai este o problemă, toată lumea vrea la Pacea, indiferent unde i-am duce noi. Toată lumea vrea la Pacea şi la strada principală, dacă se poate”, a concluzionat Cătălin Flutur.

Datele prezentate de Bogdan Buhăianu, directorul general al Urban Serv, arată că la această dată în Cimitirul Pacea nu mai sunt locuri de veci de concesionat, iar la Eternitatea mai sunt 101 locuri libere. De câţiva ani, se concesionează locuri de veci numai în caz de deces, însă unii botoşăneni au locuri concesionate în urmă cu mai mulţi ani.

Apreciază calitatea articolului

2 VOTURI - MEDIE: 3,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...