5 × 3 =

A password will be e-mailed to you.

Aflat în Turneul Internaţional Stradivarius „VIVE LA MUSIQUE!”, violonistul Alexandru Tomescu a transformat, pentru câteva ore, Căminul Cultural de la Mihăileni – Botoșani într-o adevărată Sală de concerte.

Pe 20 mai, în fața a sute de spectatori, la Mihăileni, a răsunat muzica celor mai cunoscuţi compozitori români și francezi, interpretată de Alexandru Tomescu și sunetul strălucitor al Viorii Stradivarius Elder Voicu, alături de harpista de origine franceză, Delphine Benhamou și actorul Lari Giorgescu, care au adus în atenția publicului un dialog fascinant între muzică și dans.

Potrivit organizatorilor, concertul celor trei mari artiști a transmis publicului o puternică emoție și bucurie, insuflându-le pasiune și inspirație pentru artă, dar și o mare recunoștinţă pentru opera lui George Enescu, care a copilărit la Mihăileni.

„Cu deosebită emoție am revenit la Mihăileni, alături de colegii mei Delphine Benhamou și Lari Giorgescu. Pot spune deja că mă simt ca acasă aici, poezia locurilor mă inspiră de fiecare dată. Ce bucurie poate fi mai mare decât aceea de a vedea entuziasmul și luminițele din ochii copiilor atunci când ascultă muzică? Să nu uităm, totul a pornit de la acțiunea de salvare a Casei lui George Enescu, inițiată de Societatea Internațională George Enescu din Viena și transformarea ei într-un centru cultural care să beneficieze întreaga comunitate. Reabilitarea Casei George Enescu este încă în curs de desfășurare și este sub coordonarea directă a Fundației Pro Patrimonio, acțiune care se realizează cu sprijinul a numeroși sponsori și donatori”, a declarat Alexandru Tomescu, după concert.

Cea de-a XII-a ediţie a Turneului Internațional Stradivarius se derulează în cadrul Sezonului Cultural România – Franța 2019, sub Înaltul Patronaj al Ambasadoarei Franței în România, E.S Michele Ramis. Concertul de la Mihăileni este al şaptelea din cele 15 programate în România. Un alt concert a avut loc la Iaşi, pe 21 mai, urmat de cele de la Târgu Jiu, (25 mai), Craiova (26 mai), Sibiu (31 mai). La cererea publicului, concertul „VIVE LA MUSIQUE!” va avea două reprezentaţii la Bucureşti – Sala Radio, pe 30 mai şi 3 iunie. „Repertoriul compus din minunata muzică a lui Enescu și Bartok alături de celebrele piese clasice franceze – Camille Saint-Saëns – Fantaisie op. 124, Jules Massenet – Méditation, propuse într-o nouă sonoritate a viorii și harpei, cu o interpretare special concepută care poate reda întreaga gama de emoții și vibrații a unei orchestre, se completează cu piesa contemporană Pas Encore, compusă de tânăra și foarte talentata Sabina Ulubeanu. Tot acest tablou muzical este completat de actorul Lari Giorgescu, care vine să susțină vizual, prin dans contemporan și o coregrafie special concepută, muzica interpretată de cei doi artiști, vioară și harpă”, se arată într-un comunicat de presă.

Ca în fiecare an, Turneul Internațional Stradivarius este dedicat unei cauze sociale și de interes public, iar în acest an sprijină iniţiativa ONG-ului „Dăruiește Viață. Investește în fericire”, care construieşte primul Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică.

Apreciază calitatea articolului

5 VOTURI - MEDIE: 4,20
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...