nineteen − five =

A password will be e-mailed to you.

Liceul Tehnologic Todireni a organizat ieri Festivalul – concurs ”Pe toloaca satului”, manifestare inclusă în Concursul Judeţean ”Legende şi tradiții – Sărbători creștine la români”! „A fost o activitate deosebită. Au participat patru ansambluri folclorice și interpreți de muzică populară…în devenire, de la zece școli din județ. Ansamblurile folclorice au dovedit că păstrarea tradiției, perpetuarea ei, este năzuința comună a elevilor, cadrelor didactice îndrumătoare, dar și a părinților, care sprijină această iniţiativă”, a declarat profesor Carmen Maria Hemen, director adjunct al Liceului Todireni.

Oficialul le-a mulţumit membrilor ansamblurilor ”Comorile Luncii” de la Școala Lunca, ”Mugurelul Albeştean” de la Şcoala Albeşti, ”Flori de măr” de la Liceul ”Demostene Botez” Trușești, „Todireanca” de la Liceul Tehnologic Todireni!

„Am dovedit încă o dată că <Veșnicia s-a născut la sat>. Mulțumim și elevilor care au participat la secțiunea interpretare de la Şcoala Populară de Artă”, coordonaţi de profesorul Lorena Dupu, Şcoala Gimnazială Sulița, Şcoala Gimnazială Vorniceni, Colegiul <A.T. Laurian>, dar și celor care ne-au încântat prin dans și muzică populară. Considerăm că este o datorie de onoare a dascălilor să păstreze și să asigure perpetuarea tradițiilor și obiceiurile autentice, românești, primite de la strămoși ca zestre”, a spus Carmen Maria Hemen.

Această poveste de suflet continuă pe 10 iunie, când Proiectul Interjudetean ”Tradiție și modernism – Comoara din lada bunicii” se va afla la a VII-a ediție, prilej cu care va fi organizată șezătoarea tematică ”În casa bunicii e șezătoare!” „Vom îmbina arta populară cu muzica și dansul, cu snoave și zicători, vom dovedi că suntem adevărați păstrători ai tradițiilor, urmași de nădejde ai bunicilor noastre, care păstrau în <lada de zestre> adevărate comori”, a concluzionat Carmen Maria Hemen.

Apreciază calitatea articolului

6 VOTURI - MEDIE: 4,17
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...