one + 7 =

A password will be e-mailed to you.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Costică Macaleţi, a decis înlocuirea unui membru al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP). Este vorba de Bogdan Buhăianu, care a renunţat la funcţia de consilier judeţean pentru cea de director general al Urban Serv. În locul său, preşedintele CJ a propus-o pe Cristina Breşug, consilierul judeţean PSD. Validarea acesteia în ATOP se va face în şedinţa de CJ din 30 mai.

Aceasta este cea de a treia modificare a structurii ATOP în primele patru luni ale acestui an. În ultima zi a lunii ianuarie au fost făcute alte două modificări: Cezar Nicuţă a fost înlocuit cu primarul de Săveni, Relu Tîrzioru, iar Dumitru Zmău cu primarul de Dorohoi, Dorin Alexandrescu. Aceştia doi reprezintă societatea civilă în ATOP. Preşedintele Gheorghe Nazare sublinia atunci că modificările au survenit după ce Dumitru Zmău şi Cezar Nicuţă au „săvârşit fapte incompatibile cu calitatea de membru ATOP”, care impune respectarea anumitor norme.

Schimbarea lui Cezar Nicuţă survine scandalului de la Prefectură în care acesta a fost implicat. La jumătatea lunii ianuarie, prefectul Dan Şlincu a anunţat că a depus plângere penală împotriva lui Cezar Nicuţă, pe care-l acuză de ultraj. Mai exact, reprezentantul Guvernului în teritoriu susţine că Nicuţă a intrat peste el în sediul Prefecturii şi, la finalul programului, în drum spre casă, l-a urmărit cu maşina. În replică, Cezar Nicuţă susţine că a depus şi el o plângere penală împotriva prefectului pentru agresiuni. Până în moment, dosarele penale nu au fost soluţionate.

Imediat, conducerea PSD Botoşani i-a reproşat lui Costică Macaleţi că ţine „în braţe” familia Nicuţă şi i s-a cerut în cadrul conducerii locale a PSD să „ia distanţă” de aceasta şi să-l revoce pe Cezar Nicuţă din ATOP.

Apreciază calitatea articolului

5 VOTURI - MEDIE: 1,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...