joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTSfaturi pentru amenajarea unei locuințe loft!

Sfaturi pentru amenajarea unei locuințe loft!

Amenajarea unui loft încărcat de multe obiecte este minunat! Loftul este un loc grozav, deși despre el se spune că este un fel de magazie transformată în locuință, sau o mansardă utilizată ca spațiu de locuit. Unii au doar un astfel de spațiu și își doresc să-l transforme într-un loc spectaculos, în care atmosfera să fie plăcută și relaxantă. Alții dispun de o casă sau de un apartament mai mare și vor să amenajeze livingul în acest stil interesant, plin de creativitate.

Cum ar trebui să fie condițiile de viață într-o locuință loft? Cu siguranță un astfel de loc poate fi frumos – asta ar spune orice persoană care știe cam ce lucruri nu ar trebui să lipsească pentru ca atmosfera să fie grozavă. Iată care sunt acestea!

O bibliotecă plină de culoare nu trebuie să lipsească din casa ta! O bibliotecă plină de cărți este minunată, nici nu se compară cu plăcerea de a răsfoi paginile unei cărți, de a citi ceea ce-ți place și de a avea rafturi pe care să-ți așezi cărțile preferate. Așa ceva nu poate fi înlocuit nici de cele mai sofisticate dispozitive electronice, cum sunt audiobook-urile. Oricine a visat să aibă acasă un loc care să servească excluziv pentru o bibliotecă reală, care să aibă pe rafturile sale numeroase cărți. În plus, în bibliotecă pot fi așezate și câteva obiecte de artă pe rafturi sau suveniruri, pe care le-ai primit cadou sau le-ai achiziționat în călătorii și vacanțe.

Nu uita scaunul balansoar din living! Acesta este util atunci când stai la televizor sau când citești o carte. Are efect calmant, relaxant pentru corp și minte, în plus poate antrena mușchii picioarelor și ai spatelui. Un astfel de fotoliu sau scaun balansoar se amplasează în zona de odihnă, în living sau pe balcon. În el te poți odihni sau relaxa pentru că este foarte confortabil, mai ales dacă pui și o pernă și o pătură moale.

Poți achiziționa câteva sisteme de rafturi metalice pentru depozitarea lucrurilor și o scară din aluminiu Acestea sunt foarte practice și utile într-o locuință. O scară simplă din aluminiu este bună pentru lucrări de scurtă durată, pentru renovarea locuinței, spre exemplu pentru a da plafonul cu var lavabil, pentru a schimba un bec la lustră, pentru a șterge de praf cărțile aflate pe ultimele rafturi ale bibliotecii, pentru a așeza cutiile pe dulapuri, etc. Rafturile din metal pot fi folosite pentru depozitarea unor cutii ce conțin diverse lucruri  (jucării, încălțăminte, cărți, reviste, suveniruri, borcane, conserve, sticle, cosmetice, articole fel de fel) și pentru ghivecele cu flori.

Pernele decorative colorate au un farmec aparte în orice cameră. Acestea se aleg în funcție de design, calitatea materialului, funcționalitate. Pernele decorative sunt iubite și de copii. Ele se potrivesc pe un fotoliu, canapea sau pat, sunt cu siguranță elemente indispensabile casei tale. Trebuie alese perne cu un design frumos, cu imprimeuri deosebite, care să arate grozav , să ofere un pic de confort și să revigoreze interiorul. Trebuie ținut cont de un aspect: culorile, formele și modelele pernelor ar trebui să fie armonioase, să-ți placă să le privești.

Covoarele pot avea un efect deosebit în cameră, indiferent dacă sunt sau nu la modă. Ele pot fi folosite și la mansardă și în orice cameră a casei. Covorul este cu siguranță un element al designului de interior, mai ales dacă este ales cu atenție, în ceea ce privește culorile, mărimea și forma sa. De asemenea, covorul are și alte funcții, protejează parchetul de zgârieturi și izolează interiorul. Cele mai apreciate sunt covoarele țesute manual, care provin din Orientul Mijlociu, din Persia, Turcia, Pakistan.

Un șemineu în living este cea mai bună modalitate de a-ți îmbunătăți starea de spirit. Șemineul poate avea funcție decorativă în sezonul cald, mai ales dacă este cu vatră deschisă, din cărămidă. El nu trebuie să fie amplasat prea aproape de mobilier (căldura de la el poate deforma în timp mobila). De obicei șemineul se construiește într-un living spațios, care trebuie încălzit în sezonul rece.

Lumânările parfumate și felinarele oferă o notă romantică locuinței. Un set de lumânări parfumate se potrivește cu designul de interior al oricărei camere, indiferent de stilul ales. Felinarele oferă un farmec special decorului, ele pot fi folosite pentru a crea o atmosferă romantică în cameră. Felinarele se pot folosi la evenimente festive, ele sunt un simbol de lux, de sofisticare, au detalii minuțioase care ies în evidență și care sunt ideale pentru decorarea unei camere de zi sau al oricărui spațiu din casă.

Florile în ghivece sunt minunate, ele adaugă un pic de viață în orice casă, prin urmare nu trebuie să lipsească din locuința ta. Cu ajutorul florilor poți aduce bucurie în casa ta în orice sezon. Florile în vază pot fi folosite în orice cameră, sunt mereu frumoase, majoritatea sunt și foarte parfumate.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
17.7 ° C
17.7 °
16.6 °
48 %
4.5kmh
73 %
joi
18 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...