joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTPoate că cei mici nu sunt doar neatenți, poate că nu văd bine

Poate că cei mici nu sunt doar neatenți, poate că nu văd bine

Medoptic oferă consultații oftalmologice pentru copii și tratează ambliopia cu cea mai avansată tehnologie a momentului

Un copil aleargă prin casă. E normal, așa fac cei mici. Dintr-o dată, începe să plângă. S-a lovit. Mama îl ia în brațe, îi dă un pupic pe frunte, să treacă durerea. Dacă o întrebi pe mamă ce s-a întâmplat, va zice că odrasla ei e neastâmpărată. Oare e chiar așa?

Din experiența noastră de medici oftalmologi, vă spunem că astfel de incidente minore pot avea și o altă cauză, nu doar energia în exces pe care o au cei mici.

Un copil care nu a fost consultat periodic de către un medic oftalmolog, poate fi un copil care suferă de o afecțiune. De aici și până la lovirea de tocul ușii, e un drum scurt. Și dureros. Interpretat greșit, de multe ori.

Pentru a evita orice confuzie și pentru a vă asigura că totul e bine, recomandăm un consult oftalmologic periodic.

Sunt situații speciale când nașterea a fost prematură, iar primul consult oftalmologic se recomandă în maternitate. În perioada de sugar se îndrumă părinții pentru o evaluare oftalmologică de la vârsta de 9 luni și apoi anual.

Când în familie există purtători de ochelari permanenți, cu sau fără istoric de strabism, dacă există cazuri de „ochi leneș” (ambliopie) sau atunci când părintele are până și cea mai mică suspiciune, evaluările oftalmologice se fac conform recomandărilor medicale.

Din fericire, dragi părinți, avem vești bune pentru voi. Medoptic oferă consultații pentru cei mici, iar în cazul în care e depistată o problemă, echipa e alături de dumneavoastră.

Una dintre afecțiunile frecvent diagnosticate la cei mici e ambliopia sau „ochiul leneș”.

Ce e „ochiul leneș”? Este ochiul care începe să nu-și mai facă treaba, iar creierul consideră că e mai util să-l ignore. Adică, în timp, să nu mai fie util. Să nu mai vadă.

Stați liniștiți. Depistat din timp, poate fi pus la treabă și recuperat, transformat într-un   „ochi harnic”.

De curând, Medoptic a adus în Suceava și Botoșani cea mai avansată tehnologie a momentului, unică în Europa de Est, destinată tratării ambliopiei, strabismului și insuficienței de convergență.

Metoda de tratament folosește o platformă de realitate virtuală. Cu alte cuvinte, tratamentul se face cu ajutorul unei căști VR (realitate virtuală). Pacientul trebuie să joace o serie de jocuri special concepute pentru a remedia problema.

Această metodă de tratament este îndrăgită de cei mici. Chiar și așa, ea se adresează și adulților. Mai multe detalii desptre aafectiuni si modalitatile de tratament poti afla aici (link: https://www.medoptic.ro/tratament-ambliopie/)

Medoptic este o clinică oftalmologică cu tradiție în Suceava care oferă consultații oftalmologice complete, investigații, tratamente laser, intervenții chirurgicale complexe realizate de medici cu vastă experiență în domeniu.

Ca sa va asigirati va invitam la o consultatie:

Botoșani

Str. Unirii 8

Tel: 0331.404.039

botosani@medoptic.ro

Luni – Vineri: 09.00 – 18.00

Sâmbăta: 09.00 – 13.00

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
10.6 °
71 %
6.3kmh
100 %
joi
20 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...