vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTHiperplazia benignă de prostată

Hiperplazia benignă de prostată

Hiperplazia benigna de prostata este o problema intalnita in randul barbatilor ce consta in marirea in volum a prostatei, fiind o afectiune necanceroasa. De cele mai multe ori, aceasta problema apare in randul barbatilor care trec de varsta de 50 de ani.

Au fost si cazuri, putine la numar insa, in care aceasta problema a aparut si la barbatii tineri. In cazul barbatilor de peste 50 de ani, aceasta afectiune se intalneste la aproximativ 50% dintre ei.

Cauzele aparitiei hiperplaziei benigna de prostata

Aceasta afectiune a barbatilor este privita ca pe o conditie normala care apare din cauza imbatranirii. Nu se cunosc cauze exacte ale acestei probleme, insa se considera ca modificarea hormonilor sexuali masculini ar putea fi un factor care ar cauza hiperplazia benigna de prostata.

De asemenea, aceasta mai poate fi si o problema ereditara. Iar in cazul persoanelor supraponderale, sansele ca aceasta afectiune sa apara sunt mai mari.

Simptome

Simptomele hiperplaziei prostatei pot fi diferite de la o persoana, la alta. Unele persoane pot prezenta simptome mai severe, iar altele mai putin severe. Principalele simptome ale acestei afectiuni sunt:

  • Urinare frecventa sau sentimentul de nevoie urgenta de urinare.
  • Urinare frecventa pe timp de noapte.
  • Dificultati de urinare.
  • Flux urinar slab sau flux intrerupt.
  • Imposibilitatea de a goli complet vezica.

In cazuri mai grave pot aparea infectii, incapacitatea de urinare dar si prezenta sangelui in urina.

Diagnosticare

Cu toate acestea, nu ar trebui sa astepti aparitia simptomelor inainte de a merge la medic. Mai exact, recomandarea noastra este ca toti barbatii care au trecut de 50 de ani sa faca vizite regulate la un medic specialist. Medicul va verifica istoricul medical si totodata va efectua mai multe teste cu ajutorul carora poate fi diagnosticata hiperplazia benigna de prostata.

Aceasta afectiune poate fi simplu de rezolvat atata timp cat este depistata la timp. In cazul in care este ignorata, hiperplazia benigna a prostatei poate cauza probleme grave precum insuficienta renala, probleme la rinichi, prostatita, infectii urinare sau chiar pietre la rinichi.

Cum se trateaza hiperplazia benigna de prostata

Stilul de viata este foarte important pentru evitarea afectiunilor de prostata. Drept urmare, pentru a preveni aceste afectiuni, ar trebui ca mai intai sa renunti la unele vicii. Alcoolul, cafeina, stresul, precum si medicamentele decongestionante pot avea efecte negative. Excercitiile fizice sunt si ele recomandate pentru a evita problemele de prostata.

Uneori insa simplele modificari ale stilului de viata nu sunt indeajuns pentru ca simptomele acestei afectiuni sa fie reduse. In astfel de situatii, poate fi necesar tratamentul medicamentos.

In acest sens, Farmacia Arsene a creat o categorie cu suplimente special concepute pentru aceasta problema.

Prostagood – un supliment cu eficienta ridicata

Alfa-blocantele, medicamentele care au rolul de a reduce hormonii dar si antibioticele pot fi recomandate de catre medicul specialist. Iar Prostagood este unul dintre cele mai eficiente si mai apreciate suplimente cu rolul de refacere a prostatei.

Prostagood este un remediu natural cu ajutorul caruia sistemul urinar precum si sistemul reproductiv pot fi mentinuti la parametri normali. In cazul hiperplaziei benigna de prostata acesta este folosit cu rolul de adjuvant, avand o eficienta ridicata. De asemenea, acest medicament poate fi folosit si in cazul prostatei acute si cronice.

Important de precizat este faptul ca Prostagood este un produs realizat din ingrediente 100% naturale, drept urmare nu vor aparea efecte adverse.

Se recomanda administrarea a cate un comprimat pe zi, mereu la acelasi ora, cu multa apa.

Un stil de viata sanatos, consultul regulat la un specialist precum si urmarea unui tratament corect sunt masuri pe care toti barbatii de peste 50 de ani ar trebui sa le ia. Uneori, atata timp cat este depistata la timp, aceasta tulburare nu va cere numaidecat urmarea unui tratament medicamentos.

Este insa foarte important consultul unui medic specialist inca de la aparitia primelor simptome, pentru a nu risca aparitia complicatiilor precum si pentru a urma un tratament corect si eficient.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
8.7 ° C
10.6 °
8.3 °
63 %
0.9kmh
83 %
vin
18 °
sâm
23 °
Dum
24 °
lun
25 °
mar
16 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...