spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăLocal BT5 sfaturi pentru a-ţi spăla singur maşina acasă

5 sfaturi pentru a-ţi spăla singur maşina acasă

Nu este nimic mai placut decat o masina stralucitoare si curata. Cu toate acestea, nu avem mereu timp sa mergem la o spalatorie camioane sau la o spalatorie obisnuita, iar pastrarea masinii curate pare a fi mai usor de zis decat de facut.

Spalarea masinii ar trebui facuta insa in mod regulat. Acest lucru pastreaza valoarea masinii, evitand uzura minora. Este insa necesara utilizarea unei tehnici potrivite si a instrumentelor corecte. Atata timp cat respecti aceste lucruri, iti poti spala masina cu usurinta chiar si acasa. Iata cateva sfaturi cu ajutorul carora iti poti spala masina acasa:

Instrumentele de care ai nevoie

Pentru a pastra masina curata luna este necesara detinerea instrumentelor potrivite pentru curatare. Mai exact, ai nevoie de un furtun cu duza variabila, un burete moale dar si de manusi, un lichid special conceput pentru spalarea masinii, o perie rotativa dar si de mai multe prosoape de microfibra moale pentru uscarea masinii. Un aspirator pentru interior, prosoapele de hartie dar si un dispozitiv pentru curatarea geamurilor se pot dovedi si ele a fi foarte utile.

Nu este recomandata utilizarea lichidului de spalat vase, a sapunului lichid sau a altor substante asemanatoare, ci doar detergent special conceput pentru spalarea masinii. Acestea nu zgarie masina, nu afecteaza vopseaua si nici lacul masinii, iar ceara existenta nu va fi indepartata.

Mai ai nevoie si de doua galeti de apa cu ajutorul carora sa iti clatesti buretii si ustensilele folosite.

Locatia in care iti speli masina

O zi insorita pare a fi perfecta pentru a-ti spala masina. Nimic mai fals!

Oricat de tentanta ar fi aceasta atmosfera, masina ar trebui curatata la umbra, intr-un loc racoros. Iar asta deoarece caldura va face ca detergentul sa se usuce prea rapid, inainte de a clati masina, iar astfel vor ramane pete foarte neplacute care nu vor fi prea usor de indepartat.

Spalarea rotilor

Ti-ai pregatit deja toate instrumentele necesare pentru spalarea masinii si ai gasit un loc perfect pentru a te ocupa de asta. Acum poti incepe treaba. Ar trebui sa incepi cu spalarea rotilor, deoarece aici se aduna foarte multa mizerie pe care nu o doresti pe suprafata masinii.

Exista si dispozitive speciale pe care le poti folosi pentru curatarea rotilor, atunci cand murdaria de pe acestea este excesiva. In cazul in care rotile nu sunt foarte murdare, apa si detergentul isi vor face treaba la fel de bine.

Spalarea exteriorului masinii

Rotile masinii tale sunt acum stralucitoare si curate, asa ca te poti ocupa de restul masinii. Foloseste furtunul pentru a indeparta excrementele de pasare, insectele moarte dar si alte resturi, deoarece acestea pot fi foarte daunatoare pentru vopseaua vehiculului tau.

Dupa ce masina a fost bine clatita, o poti spala incepand cu partea de sus. Nu uita ca trebuie sa iti clatesti buretii in galetile cu apa curata, astfel incat sa fie mereu curati.

Clatirea finala a masinii trebuie efectuata cu ajutorul unui furtun fara duza, deoarece astfel apa va curge incet in jos peste intreaga masina. In acest fel se va obtine o clatire completa.

Uscarea masinii este la fel de importanta precum spalarea. Utilizeaza un prosop de microfibra pentru a usca masina fara zgarieturi. Odata ce masina este complet uscata, poti aplica o ceara pentru protectia sa.

Curatarea geamurilor si a sticlei

Oglinzile, parbrizul si geamurile nu sunt importante doar din punct de vedere estetic, ci sunt de asemenea foarte importante si pentru siguranta soferului si a pasagerilor, deoarece trebuie sa le ofere o buna vizibilitate. Prosoapele de hartie se dovedesc a fi foarte eficiente pentru o curatare corecta a geamurilor.

Uscarea geamurilor poate fi realizata, de asemenea, cu ajutorul unui prosop din microfibra.

Bonus: curatarea interiorului

Este foarte bine sa ai o masina cu exteriorul curat, insa daca interiorul este foarte murdar, atunci placerea condusului dispare. Asigura-te ca nu exista obiecte personale care ar putea fi aspirate, iar mai apoi poti folosi aspiratorul pentru a scapa de praf si mizerie. O carpa de microfibra te poate ajuta sa indepartezi praful cu usurinta.

In comert vei gasi suficient de multe produse pentru spalarea masinii, astfel incat sa poti face o treaba excelenta. Iar daca tot acest procedeu te copleseste si vrei sa lasi specialistii sa se ocupe de masina ta, indiferent de marimea sa, poti apela pentru serviciile oferite de SC SPER CORPORATIA DE LOGISTICA SRL.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.4 °
8.6 °
66 %
1.3kmh
96 %
mar
14 °
mie
20 °
joi
13 °
vin
16 °
sâm
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...