vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTCaravana SMURD străbate judeţul. Acţiuni inedite cu elevii

Caravana SMURD străbate judeţul. Acţiuni inedite cu elevii

Caravana SMURD “Fii pregătit!” de instruire a populaţiei pentru a face faţă situaţiilor de urgenţă va ajunge, pentru a patra oară în județul Botoşani, în perioada 03 – 07 iunie a.c.. În prima zi, respectiv luni, 3 iunie, centrul de formare mobil va fi în municipiul Dorohoi, în fața primăriei. Marți, caravana SMURD „Fii pregătit!” va poposi în cel mai nordic oraș al țării, Darabani, fiind amplasată în fața Casei de Cultură „Theodor Balș”, iar miercuri, va ajunge în orașul Săveni, în fața primăriei. Joi, pentru prima dată, centrul de formare mobil va ajunge în comuna Trușești, la Liceul „Demonstene Botez”. Vineri, caravana SMURD „Fii pregătit!” va fi în municipiul Botoșani, în fața Palatului Administrativ. Activitățile se vor desfășura în cele cinci zile, în intervalul orar 09.00 – 18.00.

Centrul mobil este construit pe structura unui tir, are o sală de şcolarizare cu o capacitate de 40 de persoane şi este dotat cu toate echipamentele medicale de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanţilor.

Caravana “Fii pregătit!” este un proiect al Fundaţiei pentru SMURD, derulat cu susţinerea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi finanţat cu sprijinul Fundaţiei Vodafone România.

În perioada 03 – 07 iunie, vor fi organizate cursuri de pregătire a populației în domeniul situațiilor de urgență și activități de informare și educare preventivă cu privire la regulile de comportare premergător, pe timpul și după producerea unor situații de urgență generate de incendii, cutremure, inundații, etc.

Totodată, în caravană, în intervalul orar 09.00 – 12.00, se vor susține și cursurile școlii de vară în domeniul situațiilor de urgență, “Prezent şi Viitor în Siguranţă”, la care participă elevi botoşăneni de gimnaziu.

Grupuri de câte 50 de copii vor participa la cursurile organizate de pompieri. Aceștia vor învăța teoretic și practic cum să prevină o situație de urgență sau să reacționeze dacă sunt protagonist sau martor al unei întâmplări nefericite. Pompierii vor urmări ca elevii să dobândească, într-o manieră plăcută și interactivă, cunoștințele necesare prevenirii evenimentelor neplăcute.

Cursanții vor fi evaluaţi cu privire la nivelul cunoştinţelor din domeniul situaţiilor de urgenţă acumulate. 30 dintre elevii care au obţinut cele mai bune rezultate în urma evaluării vor participa la Tabăra de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă, care se va organiza la Memorialul Ipotești – Centrul Naţional de Studii „Mihai Eminescu”, în perioada 29 iunie – 05 iulie. Acestora li se adaugă alți de 20 de elevi, câștigătorii etapei județene a concursului „Prietenii Pompierilor”, care au primit ca și recompensă calificarea în tabăra de vară.

În tabără, elevii vor putea să îşi dezvolte priceperile şi deprinderile în a reacţiona a situaţii de urgenţă, dar să se şi relaxeze.

Școala de vară în domeniul situațiilor de urgență este organizată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani în parteneriat cu Instituţia Prefectului Judeţul Botoşani, Consiliul Judeţean Botoşani, Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, Primăria Municipiului Dorohoi, Societatea Națională de „Cruce Roșie” din România – Filiala Botoșani, Primăria orașului Darabani și Primăria orașului Săveni.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
6.1 ° C
6.1 °
4.3 °
95 %
2.7kmh
100 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
8 °
lun
12 °
mar
8 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...