vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTMihai Ștefan rămâne consilier local după ce s-a jucat de-a demisia (video)

Mihai Ștefan rămâne consilier local după ce s-a jucat de-a demisia (video)

Liberalii se joacă de-a demisia.

După incidentul care l-a avut în centrul său pe consilierul municipal liberal Mihai Ștefan s-a vorbit de demisie de onoare dar, doar s-a vorbit și s-a făcut doar un joc de imagine, pentru că Mihai Ștefan este și va mai fi, cel puțin o perioadă, consilier local.

El a participat la ședința de ieri a Consiliului Local (CL) și a votat proiectele de hotărâre, motivând că și-a retras demisia de la CL și de la partid. După ședință, primarul Cătălin Flutur a declarat că Mihai Ștefan nu mai are cum să fie consilier local, pentru că a rămas fără calitatea de membru al PNL și că prefectul trebuia să ia act de demisia acestuia. „Consiliul Local ar fi trebuit să ia act de demisia domnului Mihai Ștefan dar, din cauza faptului că era cu data de 3 iunie, ar fi trebuit să facem o ședință extraordinară. Mihai Ștefan a revenit cu o solicitare în care spune că nu-și mai dă demisia din CL. Și atunci, oricum noi trebuia să o tranșăm după 3 iunie (n.r. – data de când intră în vigoare demisia), a explicat Cătălin Flutur.

 

Nicio solicitare la Prefectură

 

La Prefectură nu a ajuns niciun act, nici de la secretarul municipiului, prin care să se ceară avizul de legalitate asupra hotărârii prin care s-a decis schimbarea componenței CL, dar nici de la PNL prin care se anunță pierderea calității de membru a partidului și implicit a funcției de consilier local a lui Mihai Ștefan pentru vacantarea postului.

Calitatea de consilier local încetează, printre altele, și prin demisia Consiliul Local, care trebuie să ia act de aceasta. Apoi, hotărârea CL este trimisă de secretarul Primăriei doar pentru aviz de legalitate la Instituţia Prefectului. Singurul caz în care prefectul constată prin ordin încetarea mandatului de consilier înainte de expirarea duratei normale, este atunci când consilierului local respectiv i se retrage sprijinul de către partid. În cazul acesta, PNL trebuia să trimită o adresă către Instituția Prefectului prin care să ne notifice. Deocamdată nu am primit şi nu avem pe ce să ne autosesizăm. Competența, în acest caz, este în sarcina CL și a PNL”, a declarat Dan Şlincu.

 

Liberalii se mai gândesc încă

 

De fapt, Biroul Permanent al organizației municipale a PNL Botoșani  a luat act de demisia lui Mihai Ștefan, dar nu a făcut nicio adresă către CL sau Prefectură, pe motiv de… campanie electorală. Acum, Mihai Ștefan a anunțat că renunță și la demisia din PNL, dar noua cerere nu a fost încă discutată de conducerea partidului. “El a depus cerere de revenire asupra demisiei din PNL. Aceasta nu a fost încă discutata în Biroul Permanent, dar nu am nimic împotriva ca el sa rămână în PNL ca simplu membru. La momentul actual el nu este membru PNL… Cu aceasta campanie electorală nu am avut timp să trimitem nicio hârtie la CL. Oricum am înțeles că și-a depus demisia și la CL și am considerat că nu mai trebuie să facem și noi hârtie. Acum, că a revenit asupra demisiei… Vom trimite hârtie către CL după ce se va discuta și cererea de revenire asupra demisiei din PNL”, a declarat Viorel Iliuță, președintele organizației municipale a PNL Botoșani.

În aceste condiții, până la o decizie PNL și care să fie comunicată oficial instituțiilor statului, Mihai Ștefan rămâne consilier local.

 

Mihai Ştefan, acuzat că şi-a făcut nevoile în parcul Primăriei

 

În urmă cu trei săptămâni, la o acțiune a Asociației „Ridică-te și umblă”, consilierul PNL Mihai Ştefan a fost filmat cum se încheia la pantaloni după un copac, în fața Primăriei. Acestea erau însoţite de un text potrivit căruia acesta şi-ar fi făcut necesităţile după un copac, în paralel cu crosul organizat de asociaţia umanitară. Consilierul susţine că, după copac, s-ar fi schimbat în trening pentru a participa la cros.

După cros acesta a izbucnit la adresa organizatorilor şi a politicienilor PSD prezenţi la manifestare, acuzându-i că au transformat totul într-o acţiune politică. El a fost acuzat de cei prezenţi şi de faptul că era în stare de ebritate.

La câteva zile şi-a anunţat demisia din PNL şi CL, dar şi retragerea din viaţa publică. Joi, însă, spre stupoarae tuturor, Mihai Ştefan a revenit asupra deciziilor şi a participat la şedinţa de CL. Unele surse politice avansează ipoteză că această participare a survenit doar pentru a încasa indemnizaţia de consilier şi pe luna mai.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
14.4 ° C
14.6 °
13.8 °
44 %
9.7kmh
13 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...