vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTCum să îţi creşti şansele de câştig în cazinou

Cum să îţi creşti şansele de câştig în cazinou

Lumea cazinourilor este una fascinantă, atractivă şi în continuă mişcare. Într-o activitate în care norocul are o mare influenţă, există un lucru care nu se schimbă: casa câştigă întotdeauna.  Deşi este adevărat că organizatorii (cazinourile) fac întotdeauna un profit, există o serie de modalităţi de a păcăli sistemul, unele dintre ele perfect legale.

Unul dintre cele mai populare jocuri de cazinou ramâne blackjack-ul. Apărut în secolul al XVIII-lea în Franţa, acesta a fost mulţi ani vedetă în cazinourile din întreaga lume, dar, în ultimii ani, se constată o reducere a numărului de jucători. Motivul este migrarea acestora în mediul online, în special după apariţia studiourilor cu dealer live. Blackjack-ul online este disponibil şi în România, în multiple variante. Spre exemplu, selecţia VladCazino Blackjack de la cazinoul cu acelaşi nume conţine diferite variante de jocuri de masă, dar şi o cameră de mese cu dealer live, care creează un mediu de joc similar celui dintr-un cazinou clasic.

Jucătorii de blackjack au încercat dintotdeauna să dezvolte abilităţi prin care să capete un avantaj în faţa casei. În urmă cu o jumătate de secol, matematicianul Edward Thorp a publicat o carte în care a arătat cum se poate folosi ,,numărarea cărţilor” pentru a câştiga la blackjack. Deşi cazinourile combat această strategie, ea este perfect legală. În blackjack, scopul jucătorului este de a obţine o mână cu o valoare mai mare decât a dealerului, fără a depăşi 21. Cum mai multe mâini sunt jucate din acelaşi pachet de cărţi, ceea ce se întâmplă într-o mână poate influenţa mâinile viitoare.

Profesorul Thorp a arătat că dacă rămân multe cărţi cu valoare mare în pachetul nejucat, se îmbunătăţesc statistic şansele jucătorului. Spre exemplu, ştiind că urmează cărţi cu valoare mare, jucătorul poate sta la 16 puncte, pe când dealerul este obligat de reguli să tragă carte şi, cel mai probabil, va depăşi 21. Combinată cu strategia de bază, această abilitate poate ajuta un jucător să transforme marginea casei, pe termen lung, de la 2,7% în favoarea cazinoului, la aproximativ 1% pentru jucător.

Cazinourile au introdus o serie de măsuri pentru a descuraja numărarea cărţilor.  Printre acestea se numără urmărirea celor care numără cărţile şi interzicerea accesului acestora în cazinouri, creşterea numărului de pachete de cărţi, amestecarea cărţilor după ce a fost împărţit un anumit procent din ele, etc. Jucătorii au protestat împotriva acestor măsuri, considerând că ar trebui să fie permise toate abilităţile în timpul jocului.

În timp, s-a încercat şi lucrul în echipă pentru a invinge cazinourile. Cineva, care nu era la masă, număra cărţile, şi, când se ajungea la o valoare convenită, un partener se alătura jocului. Această metodă este mult mai greu de detectat de către angajaţii cazinourilor, dar multe dintre acestea nu permit jucătorilor să se alăture mesei  înainte de amestecarea cărţilor. Alţi jucători au încercat să urmărească blocurile de cărţi sau Aşii. Dacă veţi şti când urmează să apară cărţile cu valori mari, veţi putea paria în consecinţă şi veţi avea un avantaj în faţa casei.

Au trecut 50 de la apariţia cărţii lui Thorp, iar ,,războiul” dintre cazinouri şi jucătorii de blackjack continuă. Apariţia inteligenţei artificiale ar putea duce la dezvoltarea unor strategii mai sofisticate, dar mai important este să te distrezi în timp ce joci.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
14.4 ° C
14.6 °
13.8 °
44 %
9.7kmh
13 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...