four − two =

A password will be e-mailed to you.

Peste 130 de persoane au răspuns zilele trecute la invitaţia făcută de Colegiul Laurian pentru sărbătorirea Zilei Copiilor. Programul, pregătit pentru cei mici, dar şi pentru cei mari, a suscitat interesul şi a umplut sala de spectacol a Teatrului de Păpuşi şi Tineret „Vasilache”. Având la bază un protocol încheiat chiar de către elevi ai Colegiului Naţional „A.T. Laurian”, Drama Club şi Asociaţia „Down Activ Moldova”, evenimentul a inclus prezentarea piesei „Scufiţa Roşie” de către copii cu sindromul Down şi a piesei „Delir în doi, în trei, în câţi vrei” de Eugen Ionesco de către trupa de teatru Drama. În pauze nu a lipsit muzica şi buna dispoziţie asigurate de clasica melodie „Dacă vesel se trăieşte”, toată lumea având la dispoziţie versuri şi trainer de dans. „Preţul unui bilet a fost de 10 lei iar banii au fost donaţi asociaţiei. Am implicat elevii în organizarea efectivă a evenimentului în beneficiul competenţelor lor antreprenoriale. Pot să vă spun că la noi, laurienii, a fost alertă de copilarie, tinereţe şi veselie! Am petrecut momente care nu pot fi descrise în cuvinte şi-am adunat prieteni adevăraţi! Mulţumim tuturor pentru participare şi implicare!”, ne-a povestit profesorul Ana Gabriela Tănasă, coordonatorul proiectului „Sharing the world: disability and displacement”.
Colegiul Naţional “A. T. Laurian” din Botoşani este partener în cadrul proiectului de mai sus ce se derulează în perioada 2017-2019 în cadrul programului Erasmus+. Participanţii îşi propun să încurajeze incluziunea socială a elevilor defavorizați, fie că e vorba despre cei cu disabilități, din casele de copii, elevi cu probleme de învățare, fie că sunt copii refugiați sau abandonați de familiile lor.
Obiectivul principal este de a consolida empatia și de a crea o schimbare de perspectivă și de respectare a drepturilor omului în cazul tuturor copiilor.

Apreciază calitatea articolului

3 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...