17 + 1 =

A password will be e-mailed to you.

Ministerul Sănătăţii a cerut reprezentanţilor direcţiilor de sănătate publică să colaboreze cu autorităţile locale și să pună în aplicare acţiunile din planul de măsuri pentru asigurarea asistenţei medicale în zonele afectate de inundaţii.

Astfel, pentru a preîntâmpina apariţia de epidemii, direcţiile de sănătate publică vor asigura, în principal, supravegherea populaţiei din punct de vedere epidemiologic şi monitorizarea calităţii apei potabile în zonele afectate, asanarea şi dezinfecţia fântânilor.

Acolo unde va fi cazul, se va asigura asistenţa medicală de urgenţă pentru toate persoanele aflate în dificultate şi vor fi verificate stocurile de medicamente, materiale necesare, dezinfectanţi, vaccinuri pentru acordarea asistenţei medicale pentru prevenirea îmbolnăvirilor. Mai mult se va suplimenta personalul medical, în funcție de necesități.

De asemenea, va fi asigurat transportul gravidelor, a persoanelor în vârstă cu boli cronice, dializaţilor şi copiilor care au nevoie de servicii medicale.

Acolo unde este necesar reprezentanţii DSP-urilor vor înregistra populaţia afectată pentru a declanşa campanii de vaccinare împotriva hepatitei A şi tetanosului.

Se va realiza supravegherea condiţiilor de igienă în adăposturile temporare organizate pentru persoanele sinistrate, rămase fără adăpost;

Direcțiile de sănătate publică vor avertiza medicii de familie să asigure asistenţa medicală în permanenţă şi să monitorizeze starea de sănătate a populaţiei din zonele afectate.

Direcțiile de sănătate publică trebuie să informeze populația cu privire la măsurile ce trebuie luate pentru prevenirea îmbolnăvirilor:

a) să consume apă îmbuteliată, să nu bea apă direct din fântâni sau de la robinet;
b) să utilizeze pentru prepararea alimentelor apă fiartă şi răcită;
c) să consume doar alimente ambalate sau bine preparate termic;
d) să nu atingă animalele moarte și să avertizeze autoritățile, în vederea evacuării acestora;
e) sa evite expunerea prelungita la frig/umezeală,
f) să păstreze alimentele în condiţii igienice;
g) să respecte igiena individuală;
h) la primele semne de boală să se prezinte la cel mai apropiat medic/spital

Apreciază calitatea articolului

4 VOTURI - MEDIE: 3,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...