15 + 7 =

A password will be e-mailed to you.

Două ambulanţe ultramoderne au sosit vineri în dotarea serviciilor de medicină de urgenţă din judeţ. Este vorba de autospeciale de tip C2 şi C1, primite de Serviciul Judeţean de Ambulanţă, respectiv SMURD, destinate exclusiv echipajelor cu medic. Cele două ambulanţe sunt dotate la cel mai înalt nivel de echipare medicală şi vor deservi în cel mai scurt timp populaţia judeţului.

Ambulanța primită de SJA este un Renault Master, asemănător celor venite în iarnă, doar că este mai lung cu peste 600 de milimetri decât cele pentru asistenţi, pentru a adăposti mai multă aparatură performantă pentru tratarea bolnavului. Conform producătorului, autospeciala vine dotată cu motor de 2300 de centimetri cubi și 170 CP, tracțiune față și are o serie de facilități suplimentare, utile în activitatea de intervenție, precum un sistem electronic de control al tracţiunii, asistenţă la pornire în rampă, sistem start/stop, sau targa principală mobilă stânga-dreapta pe soclu, astfel că două cadre medicale pot sta de o parte şi de alta a pacientului de pe targă.

În prezent SJA deține două autospeciale tip C2: una Mercedes Sprinter, care are aproape 700,000 de kilometri la bord şi care arată semne serioase de uzură, fiind în activitate din anul 2008, cu rugină şi încă un Volkswagen Crafter, primit în urmă cu cinci ani, care este în condiţii mai bune. În acest fel, una din ambulanţele vechi va putea deservi muncipiul Dorohoi, unde SJA are un medic, care până în prezent lucra pe o ambulanţă destinată asistenţilor.

12 ambulanțe tip B 4×2, achiziționate prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 – “Îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţele medicale” au ajuns în decembrie în judeţul Botoşani, prin intermediul Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU). La acel moment, autosanitarele au fost aduse cu surle și sunet de sirene în fața Prefecturii, ca să le vadă populația, iar oficialii prezenți s-au pozat toți printre mașinile noi. De această dată, deşi cele două autospeciale sunt cele mai moderne pe care le are judeţul în prezent, au fost trimise direct către Ambulanţă şi SMURD, fără a mai fi prezentate. Valoarea celor două ambulanţe depăşeşte 200.000 de euro.

Potrivit protocolului, SJA ar urma să primească 21 de ambulanțe din care 6 ambulanțe de tip A, 9 ambulanțe de tip B4x2, 5 ambulanțe de tip B4x4 și 1 ambulanță de tip C2, iar SMURD Botoșani va primi 6 autospeciale din care 5 ambulanțe de tip B4x4 și o ambulanță de tip C1.

 

Apreciază calitatea articolului

10 VOTURI - MEDIE: 4,60
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...