4 × five =

A password will be e-mailed to you.

Deraierea tramvaielor a devenit o problemă la ordinea zilei în municipiul Botoşani. Aproape săptămânal se înregistrează câte o deraiere, cauza fiind starea deplorabilă a căii de rulare. În această dimineaţă, în zona E On, pe Calea Naţională, un tramvai a sărit de pe şine, pagubele fiind însemnate. Din fericire, nici un călător nu a fost rănit.

Victor Ivănescu, directorul general al societăţii Eltrans, a explicat că toate problemele sunt generate de starea infrastructurii de transport.  “Aceiaşi vatmani merg de 30 de ani pe traseu. Noi din anul 2000 tot sudăm şi reparăm la şine. Singura soluţie este schimbarea căii de rulare. Şi dalele de beton sunt cum sunt… creează un mare disconfort astfel de intervenții”, a declarat Victor Ivănescu. Oficialul a adăugat că încă din luna noiembrie a anului trecut a cerut ca societatea să folosească pe cele două trasee autobuze. „Am făcut solicitare la primărie, dar o dau cotită… <să vedem, cu juriştii>… Am cerut autobuze euro 6 de zece metri, care să circule pe acelaşi traseu. Dar nu am primit niciun răspuns. Doar vor fi ale municipalităţii, nu ale unei societăţi anume”, a explicat Victor Ivănescu.

Edilii botoşăneni îşi pun speranţe în reabilitarea sistemului de transport cu tramvaiul, în baza unei finanţări europene. Deşi de acest proiect se vorbeşte de câţiva ani, nu se poate estima dacă lucrările vor fi începute în cest an. Până atunci, muncitorii Eltrans sunt nevoiţi să asigure un serviciu având la dispoziţie tramvaie vechi, dar şi o cale de rulare „cârpită” periodic.

Apreciază calitatea articolului

7 VOTURI - MEDIE: 4,86
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...