nineteen − 3 =

A password will be e-mailed to you.

Char dacă investițiile din stațiunile românești de la Marea Neagră lasă mult de dorit, românii sunt foarte interesați de turismul pe litoralul autohton din motive în special de accesibilitate. Poate că prețurile la cazare și mâncare sunt mai mari decât în Bulgaria, dar este mai comod și chiar cu mai multă distracție la pachet să mergi în Mamaia, Eforie Nord, Neptun sau Vama Veche. Ajungi rapid în stațiunea dorită, cu trenul sau cu mașina, elimini orice formalități și griji legate de plecarea din țară, ai nevoie doar de un buget bine calculat și de… vreme bună.

 

Un argument care cântărește enorm pentru mulți români, în favoarea litoralului românesc, este posibilitatea de a plăti serviciile de cazare și mâncare cu tichete de vacanță – posibilitate ce nu există în cazul sejururilor în Grecia, Bulgaria sau Turcia (alte destinații accesibile pentru români pentru turismul estival). Dacă mai punem la socoteală faptul că multe din plaje au fost lărgite în ultimii ani, iată o destinație foarte bună pentru vacanța de vară.

 

Agențiile de turism există în continuare în locații fizice, însă o tot mai mare parte din business-ul lor este bazat pe rezervările online. În calitate de client, este mult mai convenabil să îți cumperi vacanța de pe internet, de la agenții de turism sau direct de la hoteluri / pensiuni / apartamente în regim hotelier și societăți de transport, acolo unde este cazul. Poți analiza ușor toate ofertele și poți să plătești direct pe internet, în maximă siguranță. Prețurile sunt mai mici online pentru că orice client poate compara foarte rapid ofertele, deci concurența împinge prețurile în jos.

 

Tot concurența acerbă de pe piața de turism online aduce și alte beneficii clienților. Aceștia beneficiază de platforme online moderne, de ultimă generație, cu un grad mare de uzabilitate. Orice agenție de turism, indiferent de ramura pe care activează (aici putem include și website-urile ce compară de fapt ofertele companiilor de zbor sau de cazare și care acționează în calitate de afiliați), va face totul posibil pentru o prezență online cât mai bună. Fiecare detaliu contează, inclusiv unde este gazduita pagina de prezentare. Un bun exemplu ar fi un pachet de  găzduire pe servere dedicate de la thc.ro, o companie românească tot mai activă pe segmentul de business, inclusiv pe zona de turism.

 

Concret, cât costă vacanța la mare în 2019, în stațiuni din România? Totul depinde de perioadă și de pretențiile turiștilor. La 3 stele, în Mamaia, la mijlocul lunii iulie, o cameră dublă pentru 2 adulți costă cel puțin 65 de euro / noapte. În Eforie Nord, în aceeași perioadă, prețurile încep de la 25 euro / cameră dublă / noapte. În Vama Veche, costurile sunt ușor mai mari decât în Eforie Nord în acest moment, însă pentru această destinație experiența ultimilor ani ne spune că cei care lasă rezervarea pe ultimul moment vor ajunge să plătească cel puțin 50 de euro / noapte / cameră, fără mai pretenții de confort. Și pentru că am amintit de Vama Veche, aici se poate merge în vacanță și cu cortul, într-un camping premium. Cu doar 100 de euro, două persoane pot primi un cort cu toate cele necesare, pentru 4 nopți, precum și mic dejun.

 

Cei care doresc o vacanța la un cost sigur de la bun început pot să aleagă o oferă ce include și toate mesele. În Eforie Nord, un complex hotelier de 3 stele propune pachete de vacanțe cu pensiune completă, la costuri de la 259 de euro / persoană, pentru 7 nopți de cazare. Într-o cameră dublă se pot caza 2 adulți și 2 copii sau 3 adulți. Pachetul include și transfer la plaja privată a complexului, 2 șezlonguri/ cameră la plaja complexului, Wi-Fi și parcare în limita disponibilității. Hotelul respectiv oferă turiștilor și piscină și locuri de joacă pentru copii.

Apreciază calitatea articolului

6 VOTURI - MEDIE: 4,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...