1 × four =

A password will be e-mailed to you.

Copiii botoșăneni au avut parte de o surpriză foarte plăcută duminică. La Teatrul “Vasilache” a fost pus în scenă spectacolul „Șoriceii adoră cașcavalul” de către studenții din anul II ai Facultății de Teatru a Universității de Arte „George Enescu” din Iași, clasa profesorului Aurelian Bălăiță.

Spectacolul a fost o reușită, actorii studenți și profesorii lor culegând aplauze la scenă deschisă.

“Șoriceii adoră cașcavalul” prezintă o poveste pentru toate vârstele, care aduce aminte de Romeo și Julieta, o serie de întâmplări dramatice, dar și hazlii, legate de disputa teritorială pentru o fabrică de cașcaval dintre două familii de șoareci, unii albi, ceilalți gri. Orgoliile complică intriga, mai ales când apare și dragostea, neacceptată de rudele rivale. Finalul aduce armonia prin înțelepciune și triumful iubirii.

Personajele sunt întruchipate prin păpuși pe mână, de mici dimensiuni, mânuite cu ritm și expresivitate de către Alin Albu, Ioana Buta, Daniel Ciobotariu, Măriuca Daminescu, Cristina Negru, Alin Nechita, Anghel Pavel, Bianca Pascaru, Bogdan Spoială şi Arina Vrabie, studenți ai anului II. Jocul actorilor studenți i-a impresionat pe reprezentanții Teatrului “Vasilache”, directorul Marius Rogojinschi invitându-i să se alăture trupei botoșănene atunci când vor termina facultatea.

Regia și muzica spectacolului sunt semnate de profesorul Aurelian Bălăiță, iar asistent de regie este Anca Ciofu. Scenografia îi aparține lui Cosmin Iațeșen, costumele sunt semnate de Jeni Stănilă, iar regia tehnică – lumini – de Andrei Emilian.

 

Apreciază calitatea articolului

3 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...