three × 2 =

A password will be e-mailed to you.

Sute de elevi botoşăneni nu vor susţine probele din cadrul Evaluării Naţionale. Mai exact 594 de elevi nu se regăsesc în categoria celor care vor da primul examen naţional din viaţa de elev. Datele centralizate arată că în clasa a VIII-a, în acest an şcolar, au fost înscrişi  4679 de elevi, 4085 fiind înscrişi pentru Evaluarea Naţională. Ciprian Manolache, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean, a declarat că în categoria elevilor care nu vor susţine examenul naţional intră copii cu cerinţe educaţionale speciale, dar şi elevi care au fost declaraţi corigenţi, repetenţi sau au abandonat şcoala.

Perioada de înscriere pentru examen a fost 3 – 7 iunie. Ultima zi de înscriere a coincis cu ziua în care s-a încheiat şi anul şcolar pentru elevii din ultimul an de gimnaziu.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naţionale, absolvenţii de gimnaziu vor susţine pe 18 iunie proba scrisă la Limba și literatura română, pe 20 iunie, proba la Matematică, iar pe 21 iunie, proba scrisă la Limba și literatura maternă. Pe 25 iunie, până în ora 12.00, vor fi afişate rezultatele, urmând ca în aceeaşi zi, în intervalul orar 14.00 – 20.00, să fie depuse contestaţiile. În perioada 26 – 28 iunie, vor fi reevaluate lucrările ale căror note au fost contestate, iar rezultatele finale la Evaluarea Naţională vor fi anunţate pe 29 iunie.

 

Apreciază calitatea articolului

EVALUAȚI ARTICOLUL -
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...