16 − 9 =

A password will be e-mailed to you.

Cazul lui Ionel Marcel Lepa, acuzat că a împuşcat mortal un poliţist din judeţul Timiş şi găsit spânzurat azi dimineaţă în celulă, a readus în actualitate povestea suceveanului Ioan Beşa, tânărul în vârstă de 23 de ani din comuna Valea Moldovei, care în vara anului 2017 a ucis un poliţist pe peronul Gării Burdujeni. Într-o situaţie oarecum identică, Ioan Beşa, care fusese arestat preventiv, a fost transferat în penitenciarul Botoşani imediat ce a fost trimis în judecată. Doar că pe 26 septembrie 2017, la două luni de la comiterea faptei, el a fost găsit spânzurat în camera de detenţie.

Atunci, Melania Beşa, mama suspectului, a respins atunci ipoteza suicidului şi a spus că de laa arestare tânărul s-ar fi plâns rudelor că ar fi fost bătut. Tot atunci, Melania Beşa le-a cerut procurorilor o anchetă echidistantă. Cercetările au fost efectuate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, care pe 12 octombrie 2018 au dispus clasarea cauzei, rezultatele investigaţiilor confirmând varianta suicidului. Astfel, Ioan Beşa şi-ar fi luat viaţa cu baierele de la o geantă de voiaj în care îşi ţinea lucrurile personale. Le-a desfăcut şi a improvizat din ele un laţ, cu care s-a spânzurat.

Melania Beşa a contestat ordonanţa de clasare solicitând redeschiderea cazului, dar acţiunea i-a fost respinsă. Ulterior, femeia a făcut plângere şi la Tribunal împotriva ordonanţei procurorilor de clasare, însă nu a avut nici aici sorţi de izbândă, acţiunea fiindu-i respinsă ca nefondată, decizia finală fiind pronunţată pe 2 mai. Prin urmare, concluzia autorităţilor a fost fără echivoc – Ioan Beşa s-a sinucis. Totuşi, se cuvine a fi făcute două menţiuni – suceveanul era închis singur în celulă, deci nu a existat niciun martor ocular, şi nu a lăsat niciun bilet prin care să-şi exprime gestul extrem. Melania Beşa lua în calcul şi o solicitare de deshumare în cazul în care autorităţile vor ajunge la concluzia sinuciderii, femeia suspectând că băiatul său ar fi fost determinat indirect să-şi ia viaţa.

Apreciază calitatea articolului

3 VOTURI - MEDIE: 4,67
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...