sixteen − 13 =

A password will be e-mailed to you.

Mihai Ştefan a redevenit membru al PNL Botoşani. Preşedintele organizaţiei judeţene a PNL, Costel Şoptică, a declarat că după ce demisia i-a fost acceptată, acesta a încercat să revină asupra deciziei, dar pentru că statutar nu a mai putut s-a reînscris în PNL. Costel Şoptică a anunţat că în ciuda acestui tertip, Mihai Ştefan îşi va pierde funcţia de consilier local, dar după ce se vor parcurge toţi paşii procedurali, pentru ca acesta să nu poată contesta decizia ce va fi luată. „Vom trimite hârtie la Prefectură prin care vom arăta că nu mai are sprijinul nostru politic, dar o voi face abia după ce vor trece toţi termenii prevăzuţi de statut. Şedinţa din iunie a Consiliul Local s-ar putea să-l mai prindă consilier, dar cea din iulie sigur nu”, a conchis Şoptică.

În urmă cu trei săptămâni, la o acțiune a Asociației „Ridică-te și umblă”, consilierul PNL Mihai Ştefan a fost filmat cum se încheia la pantaloni după un copac, în fața Primăriei. Acestea erau însoţite de un text potrivit căruia acesta şi-ar fi făcut necesităţile după un copac, în paralel cu crosul organizat de asociaţia umanitară. Consilierul susţine că, după copac, s-ar fi schimbat în trening pentru a participa la cros.

După cros acesta a izbucnit la adresa organizatorilor şi a politicienilor PSD prezenţi la manifestare, acuzându-i că au transformat totul într-o acţiune politică. El a fost acuzat de cei prezenţi şi de faptul că era în stare de ebrietate.

La câteva zile şi-a anunţat demisia din PNL şi CL, dar şi retragerea din viaţa publică. La sfârşitul lunii mai, însă, spre stupoarea tuturor, Mihai Ştefan a revenit asupra deciziilor şi a participat la şedinţa de CL. După ședință, primarul Cătălin Flutur a declarat că Mihai Ștefan nu mai are cum să fie consilier local, pentru că a rămas fără calitatea de membru al PNL și că prefectul trebuia să ia act de demisia acestuia. „Consiliul Local ar fi trebuit să ia act de demisia domnului Mihai Ștefan dar, din cauza faptului că era cu data de 3 iunie, ar fi trebuit să facem o ședință extraordinară. Mihai Ștefan a revenit cu o solicitare în care spune că nu-și mai dă demisia din CL”, a explicat Cătălin Flutur.

La Prefectură nu a ajuns niciun act, nici de la secretarul municipiului, prin care să se ceară avizul de legalitate asupra hotărârii prin care s-a decis schimbarea componenței CL, dar nici de la PNL prin care se anunță pierderea calității de membru a partidului și implicit a funcției de consilier local a lui Mihai Ștefan pentru vacantarea postului. „Calitatea de consilier local încetează, printre altele, și prin demisia Consiliul Local, care trebuie să ia act de aceasta. Apoi, hotărârea CL este trimisă de secretarul Primăriei doar pentru aviz de legalitate la Instituţia Prefectului. Singurul caz în care prefectul constată prin ordin încetarea mandatului de consilier înainte de expirarea duratei normale, este atunci când consilierului local respectiv i se retrage sprijinul de către partid. În cazul acesta, PNL trebuia să trimită o adresă către Instituția Prefectului prin care să ne notifice. Deocamdată nu am primit şi nu avem pe ce să ne autosesizăm. Competența, în acest caz, este în sarcina CL și a PNL”, a declarat Dan Şlincu.

Apreciază calitatea articolului

1 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...