9 − two =

A password will be e-mailed to you.

O tânără de 31 de ani, absolventă a Universității de Medicina și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași, a ales să se întoarcă în județ și să profeseze ca medic ginecolog. Este vorba de medicul Alina Maria Brumă, originar din Dorohoi, care de o lună profesează la Secția de Obstetrică și Ginecologie a Spitalului Județean.

Aceasta a preluat pe data de 7 mai postul de specialist pe care a candidat în urmă cu cinci ani după ce a susținut examenul de rezidențiat, este căsătorită și are și un copil. „Eu sunt din Dorohoi și vreau să îmbin viața de familie cu cariera. Având în vedere că mă apropii de casă, am susținerea familiei. De asta mi-am luat postul în urma susținerii examenului de rezidențiat, acum cinci ani, la Spitalul Județean. Am rămas plăcut surprinsă ce am găsit la Maternitate și sunt condiții destul de bune”, a precizat medicul Alina Maria Brumă.

Tânăra reprezintă unul din cazurile de medici care dau rezidențiatul pe post și care se întorc să profeseze pe acel post, după cum susține și medicul Bogdan Alexandroaie, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean. „Este unul din fericitele cazuri care a dat rezidențiat pe post și care a și venit pe post. Asta este foarte important. Sunt mulți care dau rezidențiat pe post, după care nu se mai prezintă”, a precizat Alexandroaie.

Un alt exemplu este al unui alt medic tânăr. Aceasta şi-a chemat soțul din străinătate pentru a se stabili în Botoșani și a profesa ca medic nefrolog. Medicul Aura Cătălina Grădinaru s-a născut la Botoșani și are 33 de ani, este căsătorită și are un copil.

A terminat „Medicina” și nu s-a gândit nicio clipă să meargă și să profeseze într-o țară străină, pe bani mai mulți, ci a ales să salveze vieți la Spitalul Județean. Din contră, și-a chemat soțul în țară, pentru că acesta lucra în Anglia de trei ani. Și nu a regretat. „Sunt născută în Botoșani, am familia din Botoșani, soțul este din Botoșani și lucrează aici și clar am vrut să ne întoarcem la Botoșani. Sunt din promoția 2017 și m-am întors din ianuarie 2018 în Botoșani, dar de pe 20 mai sunt angajata

Spitalului Județean la Stația de hemodializă. Secția mi s-a părut mai liniștită față de zona de unde vin, am mai lucrat la un centru de dializă, colaborez cu ei în continuare și ca număr de pacienți sunt mai puțini la spital, dar aici sunt urgențele. Nu m-a atras nicio țară străină. Soțul meu a stat trei ani în Anglia, dar nu m-a determninat să mă mut și eu acolo. Eu am fost cea care l-a determinat să se întoarcă în țară. Nu sunt făcută pentru asta”, povestește medicul nefrolog.

Prin venirea celui de-al doilea medic la Secția de Hemodializă, în cel mai scurt timp se va putea lucra în două schimburi, anunță reprezentanții Spitalului Județean.

 

Apreciază calitatea articolului

7 VOTURI - MEDIE: 4,29
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...