1 + sixteen =

A password will be e-mailed to you.

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” organizează cea de a XXII-a ediție a Simpozionului Internaţional „Eminescu – Carte, Cultură, Civilizație”.

Comunicările din cadrul Simpozionului vor fi susținute de somități ale lumii culturale şi didactice din România, profesori universitari, masteranzi şi eminescologi de la Universitatea „Al. I. Cuza” Iaşi şi de la alte universități din Romania.  Invitați speciali și moderatori ai manifestării  vor fi profesorii universitari doctori Mihai Zamfir,  Viorica S. Constantinescu, Lucia Cifor, Doru Scărlătescu, Rodica Marian și lector dr.  Livia IACOB, alături de gazda evenimentului, profesorul Cornelia Viziteu, directorul bibliotecii.

Un moment important al manifestării va fi dedicat lansării publicației anuale a Bibliotecii Județene, volumul ”Studii eminescologice/ Etudes sur Eminescu/ Eminescu studies/ Eminescu studien”. Lucrarea, etalon în breasla cercetătorilor creației eminesciene din România și de peste hotare, va fi întregită în acest an cu volumul al 21-lea, care se remarcă printr-un conținut amplu de o înaltă valoare științifică.

Simpozionul va include şi prezentarea expoziţiilor: „Mihai Eminescu – Primul portret”, exponat de maximafilie la Secția de numismatică. autor Mihai Cornaci; „O istorie ilustrată a literaturii române”, exponat de maximafilie realizat de col. (r) Gheorghe Ardeleanu; „Universul poeziei eminesciene – lumină si culoare”, expoziție de lucrări plastice realizate de elevi de la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” și Școala 13; „Eminescu în oglinzile criticii” şi „Puterea unui geniu”, expoziții de carte; ”Eminescu-etern” (filatelie și numismatică), autor Mihai Cornaci și ”Mihai Eminescu la Botoșani” (cartofilie), autor Nicolae Iosub.

Simpozionul va avea loc pe 14 iunie, începând cu ora 10.00, în Sala de lectură și va putea fi urmărit în transmisiune live pe www.bibliotecabotosani.ro şi pe pagina de Facebook a bibliotecii.

Apreciază calitatea articolului

EVALUAȚI ARTICOLUL -
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...