fifteen + 11 =

A password will be e-mailed to you.

Bătrâni ignorați și ținuți cu forța în spital de proprii copii. Cu astfel de cazuri se confruntă medicii de la Spitalul Județean, pe aproape toate secțiile.

Ultimul caz a avut loc în urmă cu o săptămână, când un bătrân de 80 de ani a fost externat sănătos, dar la câteva zeci de minute membrii familiei au sunat la ambulanță pentru a-l prelua din fața spitalului, întrucât, spuneau ei, acesta nu se simte bine. După noi investigații, cadrele medicale au constatat că pacientul nu avea nimic.

Medicul Bogdan Alexandroaie, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean, trage un semnal de alarmă cu privire la astfel de situații. „Bătrânul a fost externat, însă suferea și de o patologie psihiatrică. Familia nu a vrut să-l ia acasă, i-am explicat că a stat șapte zile și a ieșit din spital pe picioarele lui. Trag semnalul de alarmă că se întâmplă lucruri de genul acesta , sunt externați bine numai că nu au suport familial corespunzător. Și atunci, în momentul în care a ieșit pe poarta spitalului, pune mâna pe telefon să sune la ambulanță . Nu este primul caz. Avem câte unul pe lună. Nu este normal. În momentul în care faci o solicitare iresponsabilă trebuie să te gândești că în acel moment cineva poate chiar are nevoie de o ambulanță. Vreau să trag un semnal de alarmă populației, să se gândească foarte bine când pun mâna pe telefon să sune la 112, pentru că poate în momentul respectiv cineva poate chiar are nevoie reală de o ambulanță”, a precizat medicul Bogdan Alexandroaie.

Apreciază calitatea articolului

10 VOTURI - MEDIE: 4,20
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...