3 + 12 =

A password will be e-mailed to you.

O botoșăneancă aflată în moarte clinică a salvat patru vieţi, după ce rudele sale au fost de acord cu prelevarea de organe şi transplantarea lor.

Intervenţia de prelevare a organelor de la femeia de 50 de ani a fost efectuată la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi.

Botoșăneanca se afla internată pe secția ATI a Spitalului Sf Spiridon. Coordonatorul Centrului Regional de Transplant Iaşi, doctorul Raluca Neagu, a declarat că în timpul intervenţiei au fost prelevaţi pentru donare ficatul, rinichii și corneea.

Un pacient din județul Suceava, care era în evidenţele unităţii medicale pe lista de aşteptare, a primit ficatul botoșănencei, iar alte două persoane de aproximativ 50 de ani au primit rinichii, în urma unei intervenții făcute de medicii ieșeni. “S-au prelevat ficatul, cei doi rinichi și corneea și având în vedere alocarea regională, de data aceasta totul a rămas aici, s-au făcut inclusiv transplaturile, mai puțin cel de cornee. Despre primitori pot să spun că la rinichi s-au pus la doi pacienți în vârstă de aproximativ 50 de ani, iar ficatul a fost pus unui pacient de 42 de ani din județul Suceava”, a delarat medicul Raluca Neagu.

Transplantul de cornee se va face lunea viitoare în Clinica de Oftalmologie a Spitalului Sf Spiridon din Iași.

Apreciază calitatea articolului

6 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...