Eugen Ţurcanu, despre problemele de la Cornişa – Preocuparea noastră permanentă este îmbunătăţirea serviciilor

0
Eugen Ţurcanu, despre problemele de la Cornişa – Preocuparea noastră permanentă este îmbunătăţirea serviciilor
bty

Administratorul Parcului Regional de Agrement Turistic şi Sportiv Cornişa a reacţionat după ce unii botoşăneni s-au plâns pe reţelele de socializare că nu au de unde să-şi cumpere apă, suc, sau de mâncare în zona de agrement şi s-au arătat deranjaţi de cum arată spaţiile verzi.

La fundamentarea bugetului pentru anul 2019, administratorii parcului susțin că au solicitat 140.000 de lei pentru activitatea de investiții pentru a achiziționa bunuri cu care să fie dotat un punct de food court. „Solicitările noastre nu au fost aprobate de către Consiliul Local, deși prin HCL nr. 110/29 martie 2019 s-a aprobat completarea Regulamentului de Organizare și Funcționare al Direcției Servicii Publice, Sport și Agrement prevăzut în anexa nr.1 la HCL nr.63/2017, la art.5, pct.10 cu o nouă liniuță, cu următorul cuprins: <Servicii oferite de Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornişa și anume: <servicii de alimentație publică și comerț>”, a declarat Eugen Ţurcanu, directorul DSPSA.

Potrivit oficialului, pe 24 aprilie, consilierii municipali au aprobat în aprilie organigrama și statul de funcții al DSPSA, care include şi un Compartiment Alimentație Publică și Comerț format dintr-un administrator, doi bufetieri și doi muncitori necalificați.

„În concluzie, au fost aprobate înființarea serviciului de alimentație publică și comerț, precum și organigrama, dar nu ni s-au aprobat banii necesari desfășurării acestei activități”, a arătat Eugen Țurcanu.

Referitor la activitatea de întreţinere spaţii verzi, Eugen Ţurcanu a explicat că suprafaţa totala de întreţinut este de 40,37 ha , din care aproximativ 5,5 hectare de gazon, ce necesită a fi tuns o dat la maxim şapte zile, restul suprafeţei fiind cu iarbă, arbori şi arbuşti ( 64.000 buc. ).

Lucrările de întreţinere spaţii verzi în Cornişa nu constau doar în a cosi sau tunde iarba, a grebla si a aduna resturile vegetale, ci într-un complex de lucrări, cum ar fi curăţat ramuri uscate din interiorul coroanelor, prăşit/plivit amenajările cu stâncării şi flori, erbicidat buruieni cu frunza lată din gazon, erbicidat alei pietonale pentru distrugerea buruienilor inestetice crescute printre pavele, supraînsămânţare cu gazon, udare/irigare, tratamente fitosanitare etc.

Aceste activităţi sunt derulate cu trei muncitori calificaţi întreţinere spaţii verzi şi un inspector specialist în horticultură. Aceştia sunt ajutaţi de încă trei muncitori din cadrul Serviciului amenajări spaţii verzi. Din cauza terenului accidentat şi acoperit cu arbori, lucrările nu se pot efectua în totalitate mecanizat, timpul alocat acestora fiind mare şi necesitând multă forţă manuală de lucru.

„Suntem conștienți de faptul că încă sunt lucruri de îmbunătățit/realizat, dar preocuparea noastră permanentă este îmbunătățirea serviciilor oferite clienților noștri”, a concluzionat Eugen Ţurcanu.

+0 -0

se încarcă...