18 + 1 =

A password will be e-mailed to you.

Matematica este o disciplina care ridica multe probleme elevilor de toate varstele. Ca parinte, te poti simti neajutorat vazandu-ti copilul cum se chinuie sa dea de cap pana si celor mai simple exercitii. Daca vrei sa te implici activ in procesul de invatare, afla ca exista cateva metode simple prin care il poti ajuta sa isi imbunatateasca competentele matematice chiar la voi acasa.
Daca copilul tau are dificultati la matematica, exista anumite comportamente care il vor da de gol. Copiii care se lupta cu aceasta materie evita sa-si faca temele sau se supara atunci cand sunt nevoiti sa le faca. Daca acesta este cazul, atunci cu siguranta nu de putine ori ti s-a intamplat sa il gasesti facand orice altceva numai temele la matematica nu.
Mai mult, atunci cand matematica nu este deloc punctul lui forte, cel mic ar putea sa planga inainte de testele la aceasta disciplina sau sa refuze sa mearga la scoala in zilele in care acestea au loc.
Stim, matematica poate fi dificila nu doar pentru copii, ci chiar si pentru multi adulti. Si atunci, ce e de facut pentru a-i starni celui mic interesul pentru aceasta disciplina?
Chiar daca pare o misiune imposibila, poti incerca sa gasesti modalitati prin care sa faci invatarea matematicii o practica distractiva. Si ce poate fi mai distractiv pentru cel mic decat joaca? Ai deja la indemana toate cele necesare pentru a incepe – obiectele de zi cu zi.
Un mod simplu si eficient prin care ii poti starni copilului tau interesul pentru matematica este prin diverse jocuri care includ operatii matematice. Exerseaza-le folosind materiale pe care le ai deja in casa: piese de lego, fructe, nasturi, chibrituri, carlige de rufe etc.
Obiectele de zi cu zi te ajuta totodata sa il faci sa inteleaga ca lucrurile nu trebuie sa fie identice ca sa aiba importanta in matematica. Numararea merelor este o lectie de matematica excelenta, dar numararea merelor, perelor si a portocalelor impreuna extinde procesul de gandire si ii dezvolta logica matematica.
Poti, de asemenea, sa folosesti manualele scolare pentru a descoperi explicatii si exercitii simple prin care cel mic sa inteleaga familiile adunare/scadere, adica grupurile de trei numere legate intre ele. 4+5=9, 9-4=5, 9-5=4, prin urmare, numerele 4, 5 si 9 sunt considerate familii de notiuni.
Explica-i copilului tau ca 4+5 e la fel cu 5+4, ordinea nefiind importanta in adunare, lucru care nu este insa valabil si pentru scadere. Folosirea acestei proprietati in invatarea matematicii il va ajuta pe cel mic sa inteleaga conceptele din spatele numerelor, precum si sa memoreze notiunile in sine.
Pe masura ce copilul tau incepe sa stapaneasca notiunile elementare, poti trece la pasul urmator: exercitiile si jocurile mai complexe. Monopoly este un exemplu excelent. Jucati-va cu banii, adunand si scazand pierderile si castigurile.
De asemenea, faceti impreuna exercitii din culegerile de matematica. ”1000 exercitii si probleme, Clasa a I-a – Culegere de matematica” constituie un suport de lucru util, cu exercitii si probleme variate, organizate de la simplu la complex, destinate exersarii si aprofundarii. Concepute creativ, problemele propuse ii plimba pe cei mici prin tainele matematicii si vin in sprijinul lor pe tot parcursul de la cunoastere la performanta.
Culegerea ”1000 exercitii si probleme” este disponibila pe librariadelfin.ro impreuna cu zeci de alte materiale utile in studiul matematicii.
In plus, pe langa o gama variata de manuale scolare si auxiliare didactice, aprobate de Ministerul Educatiei, pentru toate clasele invatamantului primar, gimnazial si liceal, Libraria Delfin are in stoc si titluri de beletristica, carti de specialitate sau ghiduri de pregatire pentru bacalaureat.

Apreciază calitatea articolului

4 VOTURI - MEDIE: 4,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...