five − 1 =

A password will be e-mailed to you.

Teatrul „Mihai Eminescu” termină în forţă stagiunea cu cea de a şaptea premieră a sezonului. Este vorba de „Casting”, după un text scris de prof.dr. Lucian Băleanu. Regia artistică este semnată de Alexandru Vasilachi, căruia îi aparţine şi coloană sonoră. Ca de obicei, scenograf este Mihai Pastramagiu, iar coregraf Victoria Bucun.

„Este un proiect ambiţios cu Ella Nistor, care are emoţia de a-şi aşeza în faţă o sală de 500 de spectatori… «Casting» este un termen nou care cuprinde un lucru etern de când lumea, acela că fiecare doreşte să convingă, fiecare doreşte să-şi impună punctul de vedere, să-şi arate calităţile, fiecare doreşte într-o dispută să iasă victorios. Viaţa, prin prisma acestui termen, ar fi o permanentă tensiune între cei care conving şi alţii care se cuvin convinşi. Este, deci, o temă foarte actuală, este teatru pe seama unor stări contemporane, este teatru, dacă vreţi, ancorat în problemele de eternitate, dar, repet cu această incluziune a unui termen nou de «casting»”, a declarat Traian Apetrei, care a susţinut că este un spectacol pentru toate vârstele.

Regizorul Alexandru Vasilachi, care a semnat şi premiera anterioară, „Îmbătaţi de dragoste”, susţine că este vorba despre „un monospectacol despre soarta noastă, a tuturor”. „În piesă se vorbeşte mai mult sau în special despre o actriţă care trece prin o serie de casting-uri, dar de fapt, noi toţi zi de zi, avem momente în viaţa noastră, când vrem sau nu, trecem nişte casting-uri: când ne angajăm, când intrăm la facultate, când întâlnim prima dragoste”, a declarat regizorul spectacolului, susţinând că în toate etapele vieţii facem eforturi „să convingem” şi asta presupune să trecem nişte casting-uri.

Alexandru Vasilachi susţine că de două luni lucrează împreună cu Ella Nistor la această piesă, căutând „diverse nuanţe, diverse modalităţi pentru a convinge spectatorul că soarta unui actor, ca şi soarta multora, ţine foarte mult de nişte etape de trecere în viaţă, cum le noi esamen sau, în cazul ăsta «casting»”.

La rândul său, Ella Nistor recunoaşte că piesa este o provocare şi că nu este uşor „să faci în aşa fel încât lumea să nu se plictisească”. „Dar textul este extraordinar, textul scris de Lucian Băleanu, şi îmi permite să mă joc foarte mult şi să trec de la o stare la alta foarte des şi asta cred că face ca lucrurile să fie foarte dinamice şi atunci cred că aşa nu voi reuşi să pierd publicul să zic aşa”, a declarat Ella Nistor, care susţine că piesa „este un monolog ceva mai lung”. „Este ceva fascinant, este greu, este provocator, dar este superb în momentul în care reuşeşti să duci până la capăt un astfel de proiect”, a conchis tânără actriţă.

Spectacolul va avea loc vineri şi sâmbătă, de la ora 18:00.

Apreciază calitatea articolului

EVALUAȚI ARTICOLUL -
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...