sixteen + 8 =

A password will be e-mailed to you.

Judeţul Botoşani se află astăzi, până la ora 23:00, sub cod portocaliu de vreme rea, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

În județele Botoșani, Suceava, Neamț, Bacău, Argeș, Dâmbovița, Teleorman, Gorj, Vâlcea, Olt, Dolj, precum și în zona de munte a județelor Vrancea și Prahova instabilitate atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin intervale cu averse torențiale, intensificări ale vântului, vijelii, grindină și frecvente descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 litri pe metru pătrat și izolat 50-70 litri pe metru pătrat.

Instabilitatea atmosferică se menţine şi pe parcursul zilei de mâine, până miercuri dimineaţă, dar în această perioadă, codul pentru judeţul Botoşani este Galben. „În intervalul menționat, în Oltenia, vestul și sud-vestul Munteniei, nordul și vestul Moldovei, vor mai fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și izolat 35-40 l/mp”, se arată pe site-ul ANM.

De mâine, cerul se înseninează, iar temperaturile maxime vor depăşi frecvent 30ºC, ajungând chiar la 32ºC joi, după care, chiar dacă cerul va fi mai mult senin vor scădea semnificativ, spre 23ºC până la sfârşitul săptămânii. Şi minimele vor avea aceeaşi evoluţie. După ce mâine vor atinge 19ºC apoi vor scădea spre 16ºC-15ºC, pentru ca joi să urce din nou la 19ºC, după care, în weekend, să ajungă la 13ºC-14ºC.

Temperatura medie diurnă a solului la adâncimea de 10 centimetri va prezenta valori cuprinse între 10ºC şi 21ºC, optime pentru parcurgerea fazelor de răsărire şi înfrunzire la culturile de primăvară. După ploile de la începutul lunii, rezerva de umiditate a solului se va încadra în limite optime pe aproape tot teritoriul agricol al judeţului, favorizând în special culturile de primăvară.

Apreciază calitatea articolului

2 VOTURI - MEDIE: 3,50
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...