Tricolorul a fost coborât pentru a fi sfințit

0

Manifestările dedicate Zilei Drapelului au debutat în această seară, la ora 20:00, cu ceremonia de coborâre a steagului de pe catargul aflat în Piaţa Tricolorului, în prezenţa comandantului gărzii de onoare, pe semnalul „Stingerea”.

La eveniment a participat subprefectul Daniela Lozneanu și conducerea garnizoanei.

Manifestările continuă mâine dimineață, începând cu ora 9:00, la Capela Militară va avea loc slujba de sfinţire a Drapelului României. Iar de la ora 10:00, în Piaţa Tricolorului, din apropierea Casei de cultură a Sindicatelor, vor începe ceremoniile militare şi religioase dedicate Zilei Drapelului.

Cu această ocazie, vor fi prezentate cele 11 drapele folosite de statul român începând cu anul 1848 până în prezent, iar primirea Drapelului Naţional ce urmează a fi înălţat pe catarg va avea loc în cadrul unui ceremonial special.

Manifestarea se va încheia cu defilarea detaşamentului de onoare.

Îi aşteptăm pe botoşăneni să ni se alăture la toate aceste momente deosebite, cu adevărat emoţionante, prin care să ne onorăm Drapelul Naţional, ce ne-a călăuzit în momentele dificile ale istoriei noastre, dar şi în cele fericite”, transmit organizatorii într-un comunicat de presă, respectiv Prefectura şi Garnizoana Botoşani.

Asemeni tuturor evenimentelor cu public, şi acesta va beneficia de implicarea structurilor locale ale Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Apărării Naţionale, a Primăriei municipiului Botoşani şi a Poliţiei Locale. Pe timpul desfăşurării manifestărilor din Piaţa Tricolorului, circulaţia rutieră va fi blocată în perimetrul cuprins între străzile Cuza – Vodă şi Marchian.

Deja ai votat!
se încarcă...