1 × four =

A password will be e-mailed to you.

Sute de elevi botoşăneni s-au declarat nemulţumiţi de notele primite la Evaluarea Naţională. Potrivit datelor prezentate de Ciprian Manolache, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean, au fost depuse 481 de contestaţii, 280 la Limba şi literatura română şi 201 la Matematică. Unii copii au fost îndrumaţi chiar de profesorii lor să conteste notele, convinşi fiind că meritau mai mult. După reevaluarea lucrărilor, rămâne valabilă nota acordată la reevaluare.

Numărul contestaţiilor este similar cu cel de anul trecut. După examenul din 2018, comisia judeţeană a centralizat 489 de contestaţii, 246 la Limba şi literatura română şi 243 la Matematică. După reevaluarea lucrărilor, au fost mărite 308 de note, din care 161 la Limba şi literatura română şi 147 la Matematică.

Pentru unii elevi, contestaţiile depuse le-au adus note mai mici. Astfel, au fost micşorate 151 de note, 69 la limba şi literatura română şi 82 la matematică.

Rezultatele finale la Evaluarea Naţională 2019  vor fi afişate pe 29 iunie.

Emoţiile elevilor nu se vor încheia cu aflarea rezultatelor finale, pentru aceştia urmând o etapă foarte improantă, respectiv admiterea în liceu. Pe 3 iulie, va fi afişată ierarhia judeţeană a elevilor, în funcţie de media de admitere. Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor V-VIII, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

În perioada 3 – 7 iulie, absolvenţii de gimnaziu şi părinţii acestora, asistaţi de diriginţi, vor completa opţiunile în fişele de înscriere pentru admiterea la liceu.

Verificarea de către părinţi şi candidaţi a fişelor, corectarea greşelilor în baza de date computerizată şi listarea fişelor corectate din calculator sunt programate pentru intervalul 4 – 8 iulie.

Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a va avea loc pe 12 iulie.

Apreciază calitatea articolului

EVALUAȚI ARTICOLUL -
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...