3 + 8 =

A password will be e-mailed to you.

Un copil de opt ani a murit din cauza traumatismelor extrem de grave căpătate în urma unui accident rutier.

Micuţul a ajuns la spital în stop cardio-respirator după ce a fost lovit în plin de un autoturism marca Citroen pe DE 58 în centrul localităţii Flămânzi. Şoferul autoturismului, în vârstă de 23 de ani, din localitate, le-a spus poliţiştilor că băiatul a aşteptat să treacă un camion pe celălalt sens de mers, iar mai apoi a traversat în fugă prin spatele acestuia fără să se asigure, fiind lovit în plin. Şoferul nici nu a mai avut timp să reacţioneze. „Eu veneam dinspre Copălău spre centru la Flămânzi. Venea un TIR de pe contrasens şi imediat după ce a trecut, el a sărit în faţa maşinii mele. Am tras stânga de volan şi atât. El probabil stătea colo, a aşteptat să treacă TIR-ul şi nu s-a mai asigurat din partea celalată dacă vine altă maşină. Aveam 60 km/h”, a povestit şoferul autoturismului.

Martorii spun că pe celălat trotuar se aflau alţi câţiva copii care se jucau şi bănuiesc că victima a vrut să traverseze la ei, dar nu a apucat să se asigure corespunzator şi nici nu era însoţit de un adult. Din lipsa unui spaţiu de joacă, băieţelul se juca, împreună cu mai mulţi copii, pe marginea drumului, în faţa unei curţi.

Cei mici încercau să se bucure de începutul vacanţei, care le-a fost umbrită, însă, de această tragedie. „Erau aici în faţa curţii mai muţi copii. Jucau un joc cu pedepse. Ei stăteau aici, nu traversau. El era pe cealaltă parte a drumului şi probabil a vrut să ajungă la ei. Deodată a traversat. L-am văzut prin aer. L-a aruncat câţiva metri, credeam că e o găină. Când am realizat ce s-a întâmplat am rămas şocată”, povesteşte una din martorele incidentului.

La faţa locului a ajuns imediat o ambulanţă cu asistent de la Nicolae Bălcescu, fiind cea mai apropiată, aceştia începând imediat manevrele de resuscitare când au ajuns la faţa locului. De la Botoşani a fost trimis echipajul cu medic al SMURD, care l-a preluat pe băieţel şi l-a transportat la Secţia de Pediatrie în curs de resuscitare. „În ciuda eforturilor echipajului medical, nu s-a mai putut face nimic pentru copil. A suferit traumatisme craniene severe şi de coloană cervicală, incompatibile cu viaţa”, a precizat un cadru medical din UPU-SMURD.

Practic, impactul a fost unul atât de violent, încât distanţa de la locul în care copilul a fost lovit de maşină şi până unde acesta a aterizat a vost de peste zece metri, iar autoturismul a oprit la 65 de metri distanţă.

Poliţiştii au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauzele care au dus la producerea evenimentului, fiind deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

 

 

Apreciază calitatea articolului

14 VOTURI - MEDIE: 4,14
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...