vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTMoarte cumplită pentru un băieţel de opt ani (video)

Moarte cumplită pentru un băieţel de opt ani (video)

Un copil de opt ani a murit din cauza traumatismelor extrem de grave căpătate în urma unui accident rutier.

Micuţul a ajuns la spital în stop cardio-respirator după ce a fost lovit în plin de un autoturism marca Citroen pe DE 58 în centrul localităţii Flămânzi. Şoferul autoturismului, în vârstă de 23 de ani, din localitate, le-a spus poliţiştilor că băiatul a aşteptat să treacă un camion pe celălalt sens de mers, iar mai apoi a traversat în fugă prin spatele acestuia fără să se asigure, fiind lovit în plin. Şoferul nici nu a mai avut timp să reacţioneze. „Eu veneam dinspre Copălău spre centru la Flămânzi. Venea un TIR de pe contrasens şi imediat după ce a trecut, el a sărit în faţa maşinii mele. Am tras stânga de volan şi atât. El probabil stătea colo, a aşteptat să treacă TIR-ul şi nu s-a mai asigurat din partea celalată dacă vine altă maşină. Aveam 60 km/h”, a povestit şoferul autoturismului.

Martorii spun că pe celălat trotuar se aflau alţi câţiva copii care se jucau şi bănuiesc că victima a vrut să traverseze la ei, dar nu a apucat să se asigure corespunzator şi nici nu era însoţit de un adult. Din lipsa unui spaţiu de joacă, băieţelul se juca, împreună cu mai mulţi copii, pe marginea drumului, în faţa unei curţi.

Cei mici încercau să se bucure de începutul vacanţei, care le-a fost umbrită, însă, de această tragedie. „Erau aici în faţa curţii mai muţi copii. Jucau un joc cu pedepse. Ei stăteau aici, nu traversau. El era pe cealaltă parte a drumului şi probabil a vrut să ajungă la ei. Deodată a traversat. L-am văzut prin aer. L-a aruncat câţiva metri, credeam că e o găină. Când am realizat ce s-a întâmplat am rămas şocată”, povesteşte una din martorele incidentului.

La faţa locului a ajuns imediat o ambulanţă cu asistent de la Nicolae Bălcescu, fiind cea mai apropiată, aceştia începând imediat manevrele de resuscitare când au ajuns la faţa locului. De la Botoşani a fost trimis echipajul cu medic al SMURD, care l-a preluat pe băieţel şi l-a transportat la Secţia de Pediatrie în curs de resuscitare. „În ciuda eforturilor echipajului medical, nu s-a mai putut face nimic pentru copil. A suferit traumatisme craniene severe şi de coloană cervicală, incompatibile cu viaţa”, a precizat un cadru medical din UPU-SMURD.

Practic, impactul a fost unul atât de violent, încât distanţa de la locul în care copilul a fost lovit de maşină şi până unde acesta a aterizat a vost de peste zece metri, iar autoturismul a oprit la 65 de metri distanţă.

Poliţiştii au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauzele care au dus la producerea evenimentului, fiind deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
14.4 ° C
14.6 °
13.8 °
44 %
9.7kmh
13 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...