6 + four =

A password will be e-mailed to you.

Doi actori și un regizor vor primi titlul de Societar de Onoare al Teatrului pentru Copii și Tineret „Vasilache”. Distincţia va fi acordată prin vot al Consiliului Municipal, în acest sens fiind întocmit un proiect de hotărâre care va fi dezbătut în şedinţa de astăzi a deliberativului local. Cei care vor primi această distincţie sunt regizorul Valentin Dobrescu şi actriţele Aurica Dobrescu şi Ibica Leonte. Titlul este acordat pentru „întreaga carieră artistică, devotamentul probat față de publicul spectator și măiestria cu care au promovat valorile artistice ale Teatrului pentru Copii și Tineret <Vasilache> Botoșani.

Potrivit conducerii Teatrului „Vasilache”, timp de 40 de ani, Valentin Dobrescu a oferit, prin talentul său, cele mai bune spectacole, în timp ce Aurica Dobrescu şi Ibica Leonte, tot în 40 de ani, au slujit cu maxim profesionalism şi talent, scena Teatrului „Vasilache”. „Acest titlul se doreşte a fi o recunoaştere a valorilor artiştilor păpuşari ale căror <mâini vrăjite> au putut configura universul spectacolelor ce ne-au încântat tuturor copilăria. Vocaţia, eforturile şi sacrificiile acestora, datorită unui firesc act administrativ, numit pensionare, riscă să fie date pe nedrept uitării, amintirea lor fiind ocazional evocată de tinerii lor colegi ce au preluat <ştafeta> profesiei chiar de la aceştia”, se arată în adresa înaintată de conducerea Teatrului „Vasilache”.

Alături de distincţia de Societar de Onoare, cei trei artişti păpuşari vor primi şi câte o recompensă în cuantum de 4000 de lei.

Titlul de Societar de Onoare a fost instituit prin hotărâre a Consiliului Municipal în anul 2004, cu rolul de a recunoaște meritele actorilor, regizorilor, scenografilor, instrumentiștilor, dirijorilor care fie s-au evidențiat în cadrul unor competiții de anvergură, fie au ieșit la pensie după o carieră de succes în instituțiile artistice aflate sub autoritatea Consiliului Local Botoșani.

Apreciază calitatea articolului

5 VOTURI - MEDIE: 4,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...