spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăLocal BTCât de importanți sunt foarfecii de croitorie pentru un croitor profesionist?

Cât de importanți sunt foarfecii de croitorie pentru un croitor profesionist?

Croitoria poate fi considerată una dintre cele mai frumoase meserii din lume – sau cel puțin asta spun cei care activează în domeniu. Creativitatea nu are limite în acestă industrie, croitorii și creatorii având libertatea de a-și pune în practică toate ideile inovatoare și îndrăznețe.

Pentru ca întregul proces de creație să decurgă natural și fără întreruperi de orice natură, orice croitor trebuie să aibă un set complet de accesorii, de cea mai bună calitate. Deși nu am crede, un set complet de foarfeci de croitorie, cu modele diverse pentru o mulțime de întrebuințări diferite, poate face diferența în procesul de creație.

Tipuri de foarfeci de croitorie

Da, o simplă foarfecă nu este suficientă pentru ca toate operațiunile să fie executate corect, pentru ca materialele sau ața să fie tăiate în linii drepte și curate. Desigur, pentru necunoscători poate părea floare la ureche să coasă, dar este vorba despre micile operațiuni delicate, cum ar fi broderiile fine sau aplicațiile delicate, care nu pot fi realizate sau modificate cu o foarfecă de croitorie clasică, ci mai degrabă cu una cu vârf foarte subțire.

În funcție de utilitatea lor, foarfecele se împart și ele în mai multe categorii, despre care vom vorbi în cele ce urmează.

  • Foarfecă de mici dimensiuni, cu vârf ascuțit

Grație preciziei de tăiere datorate vârfului ascuțit, acest tip de foarfecă este ideal pentru lucrări fine, care necesită o atenție deosebită (broderii, cusături fine, accesorizare), dar și pentru tăierea firelor de ață din locurile greu accesibile.

  • Foarfecă zig-zag sau foarfecă cu zimți

Este o foarfecă de croitorie ideală pentru lucrul cu materialele plastifiate, cu pânze sau materiale laminate. De asemenea, este folosită cu scopul de surfilare, pentru a preveni marginile materialului din a se destrăma.

  • Foarfecă pentru hârtie

Orice croitor care se respectă are în trusa sa de foarfeci și un model special pentru hârtie. Lamele speciale ale acestuia sunt concepute pentru a tăia materiale rigide, cum este de exemplu hârtia, pentru cele fluide fiind mai puțin indicat. Cel mai adesea este utilizat în tăierea tiparelor de croitorie.

  • Foarfeca croitorului sau foarfeca curbată

Este un model clasic, dar versatil și foarte util, recomandat ca model de bază pentru orice începător. Fiind adaptată pentru atât de multe materiale și tipuri de tăieturi, foarfeca croitorului este instrumentul care ne scapă de cele mai multe bătăi de cap.

Foarfeca de croitorie și mașina de cusut profesională – duo-ul croitorului modern

Foarfecele ca foarfecele, dar fără ajutorul și susținerea unei mașini de cusut industriale cu funcții multiple și design modern, croitorul nu poate da formă ideilor sale și nu își poate materializa creativitatea. Un model adaptat nevoilor actuale ale pieței, dar și ale lucrătorilor din industria textilă, trebuie să ofere o viteză de lucru foarte mare, astfel încât să facă față unui volum de muncă considerabil, complex și complicat.

Cu alte cuvinte, o mașină de cusut profesională ar trebuie să dispună, pe lângă funcția de bază de coasere, și de funcții adiționale de brodare, surfilare sau quilting. Conștienți de nevoile tot mai mari ale acestui domeniu, inginerii proiectanți au realizat mașini de cusut industriale care înglobează două sau mai multe funcții, într-un singur aparat. În plus, suprafața mare de coasere, modelele multiple de broderie și de coasere, alături de display-ul color intuitiv și funcția de a merge înainte sau înapoi câteva cusături, sunt alte atuuri încorporate în mașinile de cusut moderne.

În ceea ce privește brandul, fără îndoială că tehnologia și experiența în domeniu a acestuia contează enorm în modul de realizare a mașinilor de cusut profesionale. Din acest motiv, marca reprezintă unul dintre criteriile de bază în alegerea celui mai potrivit model, adaptat nevoilor proprii. Unul dintre cele mai cunoscute și apreciate astfel de branduri este Brother, prezent de peste 100 de ani în domeniu, brand care oferă o gamă impresionantă de mașini de cusut industriale, semi profesionale sau modele pentru începători.

Unul dintre cei mai vechi furnizori Brother pe piața din România, firma Bro Rom, oferă de mult timp calitate și performanță de nivel mondial. Distribuitor autorizat, Bro Rom deține în portofoliu atât mașini de cusut simple, cu funcții primare, potrivite în special pasionaților de croitorie care practică această activitate ca pe un hobby, cât și mașini de cusut profesionale sau industriale, potrivite volumului mare de muncă din făbrici și ateliere.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.4 °
8.6 °
66 %
1.3kmh
96 %
mar
14 °
mie
20 °
joi
13 °
vin
16 °
sâm
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...