joi, aprilie 18, 2024
AcasăLocal BTEvaluare Naţională - 270 de medii au crescut după rezolvarea contestaţiilor

Evaluare Naţională – 270 de medii au crescut după rezolvarea contestaţiilor

Afişarea rezultatelor finale la Evaluarea Naţională a evidenţiat diferenţe mari de notare între prima şi a doua corectură. Datele centralizate de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean arată că la Limba şi literatura română, 219 note au crescut după a doua corectură, 53 de note au scăzut şi opt note au rămas neschimbate.

La limba şi literatura română s-au înregistrat şi diferenţe pentru care profesorii corectori ar trebui să dea explicaţii. Astfel, printre elevii care aşteaptă explicaţii se află şi eleva care a primit 3,60 la prima corectură şi 5,50 la a doua, cea care de la 6,75 a crescut la 8,30, sau eleva cu 6,70 la prima corectură şi 8,15 la a doua. 7,40 – 8,80; 7,60 – 8,55; 8,60 – 9,40; 6,70 – 8,15; 7,05 – 8,45; 7,90 – 8,60; 8,50 – 9,25 sunt câteva exemple de diferenţe de notare.

La matematică, în cazul a 104 lucrări nota a crescut după contestaţii, însă s-au înregistrat şi scăderi de notă la 76 de lucrări, 21 de note rămânând neschimbate.

Pe medii, potrivit celor precizate de Gabriel Hârtie, inspector şcolar general, situaţia se prezintă după cum urmează: 270 de medii au crescut, 101 medii au scăzut, iar 20 au rămas neschimbate, cu menţiunea că au fost elevi care au depus câte două contestaţii.

Emoţiile elevilor nu se vor încheia cu aflarea rezultatelor finale, deoarece urmează admiterea în liceu. Pe 3 iulie, va fi afişată ierarhia judeţeană a elevilor, în funcţie de media de admitere. Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor V-VIII, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

În perioada 3 – 7 iulie, absolvenţii de gimnaziu şi părinţii acestora, asistaţi de diriginţi, vor completa opţiunile în fişele de înscriere pentru admiterea la liceu.

Verificarea de către părinţi şi candidaţi a fişelor, corectarea greşelilor în baza de date computerizată şi listarea fişelor corectate din calculator sunt programate pentru intervalul 4 – 8 iulie.

Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a va avea loc pe 12 iulie.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
5.8 ° C
6.1 °
3.8 °
95 %
3.1kmh
100 %
joi
6 °
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
8 °
lun
12 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...