six + twelve =

A password will be e-mailed to you.

Jandarmii botoşăneni au marcat astăzi împlinirea a 25 de ani de la înfiinţarea Batalionului 69 Jandarmi Botoşani. Momentul a fost sărbătorit printr-un simpozion desfăşurat la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ)  la care au participat prefectul judeţului Dan-Constantin Şlincu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dorin Birta precum şi şefii instituţiilor publice cu care IJJ cooperează în executarea misiunilor.

„Data de 01 iulie 1994 reprezintă un moment de referinţă pentru jandarmii botoşăneni, deoarece în urmă cu 25 de ani a fost înfiinţat Batalionul 69 Jandarmi Botoşani, prin transformarea Detaşamentului de Jandarmi Botoşani. Este un moment marcant în evoluţia Jandarmeriei botoşănene, de care merită să ne aducem aminte. Doar privind în urmă putem aprecia saltul produs atât din punct de vedere cantitativ, cât şi calitativ, în evoluţia acestei arme”, se arată într-un comunicat de presă emis astăzi de IJJ Botoşani.

Dacă, în anul 1990 Detaşamentul de Jandarmi Botoşani funcţiona ca subunitate a Brigăzii 16 Jandarmi Bacău şi avea o structură restrânsă, după 1989 s-a conştientizat tot mai mult necesitatea profesionalizării armei, fiind făcute demersuri consistente în acest sens. Un aspect important al acestui proces l-a reprezentat infuzia cantitativă semnificativă de militari angajaţi pe bază de contract, această categorie funcţionând ulterior ca o pepinieră pentru accesul în corpul subofiţerilor. Odată cu intrarea în vigoare a noii Legi de organizare şi funcţionare a Jandarmeriei, la 13 martie 2005, şi cu aprobarea unui nou stat de organizare, Jandarmeria botoşăneană, sub noua denumire de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, şi-a redimensionat structurile şi activitatea, în funcţie de noile cerinţe şi sarcini atribuite.

Modernizarea instituţiei a adus cu sine şi modificări în structura organizatorică a unităţii. Prin desfiinţarea obligativităţii stagiului militar au dispărut funcţiile de militari în termen din statul de organizare, dar şi cele de soldat şi gradat voluntar. Astfel, la sfârşitul anului 2006, toţi militarii angajaţi cu contract care îndeplineau condiţiile au fost trecuţi în rândul subofiţerilor. Acesta a fost un moment semnificativ în ceea ce priveşte creşterea standardelor calitative în selecţionarea şi formarea resurselor umane din structurile Jandarmeriei Române.

„Astăzi, 1 iulie 2019, după 25 de ani de la înfiinţarea Batalionului 69 Jandarmi Botoşani, privim în urmă şi multiple emoţii ne animă. Privim cu mândrie şi respect la colegii care, încă de la înfiinţarea batalionului, şi-au adus o contribuţie importantă la buna funcţionare a acestuia şi la evoluţia ei spre o instituţie profesionistă şi apreciată. În acelaşi timp, ne gândim cu respect la cei care au trecut în rezervă şi cu care ne reîntâlnim de fiecare dată în momentele importante din viaţa unităţii. Lor ţinem să le mulţumim, iar numele lor au meritat să fie rostite astăzi, în semn de apreciere şi recunoştinţă”, se mai arată în comunicatul de presă al IJJ Botoşani.

Apreciază calitatea articolului

5 VOTURI - MEDIE: 2,60
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...