nineteen + 20 =

A password will be e-mailed to you.

Absolvenţii de liceu au susţinut astăzi proba obligatorie a profilului din cadrul examenului naţional de Bacalaureat. Ciprian Manolache, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean, a anunţat că din cei 2757 de candidaţi înscrişi, în sălile de examen s-au prezentat  2663, prezenţa fiind de 96,59%.

Examenul la Matematică a fost susținut de absolvenții claselor de liceu cu profil real, de cei care au terminat filiera tehnologică, de absolvenții de la profilul militar și de cei de la profilul pedagogic – specializarea învățători-educatoare. Tinerii care au terminat profilul umanist sau filiera vocațională a dau examen la Istorie.

La istorie, elevii au avut de rezolvat mai multe cerințe pornind de la un text despre comunism și Uniunea Sovietică la subiectul I. La subiectul III, elevii au avut de scris un eseu pe tema spațiului românesc în perioada Evului Mediu.

Subiectele la matematică Bacalaureat 2019 sunt diferite în funcție de filiera, profilul și specializarea candidaţilor. Elevii de la mate-info (M1) au avut de rezolvat exerciții cu o matrice și un polinom. La al treilea subiect au primit un exercițiu cu monotonia unei funcții și o integrală.

Mâine, este programată proba la alegere din cadrul profilului şi specializării, probă pentru care s-au înscris 2742 de absolvenţi de liceu.

Rezultatele vor fi afişate pe 8 iulie (ora 12.00). Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12.00-16.00. Rezultatele finale vor fi anunţate pe 13 iulie.

Apreciază calitatea articolului

EVALUAȚI ARTICOLUL -
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...