joi, aprilie 18, 2024
AcasăLocal BTCe afecţiuni ameliorează o cură cu lăptişor de matcă crud

Ce afecţiuni ameliorează o cură cu lăptişor de matcă crud

Putem fi siguri că ai auzit deja despre cât de benefic este lăptişorul de matcă crud! Sigur, e întotdeauna simplu să ajungă la tine vestea că un element din natură conţine foarte multe vitamine şi are efect terapeutic. Poate chiar vrei să îţi achiziţionezi un borcănel. Însă, apoi, trebuie să vezi care este dozajul corect, ce înseamnă ingredientele sale şi ce vindecă sau ameliorează, mai exact.

Suntem aici ca să te lămurim. Aşadar, să începem!

Ce este lăptişorul de matcă

Lăptişorul de matcă pur este o substanţă vâscoasă secretată de către albinele lucrătoare şi reprezintă singura hrană a reginei stupului. Specialiştii îl numesc şi „laptele albinelor” mulţumită numărului mare de nutrienţi pe care îl conţine. Printre acestea se numără:

  • Acid 10 HDA – element antibacterian, antiviral şi antifungic
  • Complexul de vitamine B
  • vitaminele A, C, D, E, K
  • minerale precum potaziu, zinc, fier, cupru, mangan, calciu, fosfor, sodiu şi magneziu
  • aminoacizi, antioxidanţi, proteine.

Cum se ia lăptişorul de matcă

Deşi încă nu s-au dovetit efecte secundare ale supradozajului cu lăptişor de matcă, îţi recomandăm să urmezi instrucţiunile borcănelului pe care îl achiziţionezi.

Lăptişorul de matcă crud – forma în care se recomandă să îl utilizezi – are consistenţa laptelui condensat şi un gust acrişor, astringent. Metoda corectă de consum este să îl ţii sub limbă până la dizolvare.

Suplimentul este contraindicat celor cu intoleranţă la lactoză, femeilor însărcinate şi care alăptează. O cură ideală de tratament cu lăptişor de matcă durează 6 – 8 săptămâni.

Afecţiunile cu care lăptişorul de matcă pur face minuni

  1. Afecţiuni cardiovasculare: Funcţionând ca un agent tonic cardiac, acest aliment-minune regenerează celulele cardiace, scade tensiunea crescută şi curăţă fluxul de sânge, protejând inima.
  2. Afecţiuni ale aparatului digestiv: Mucoasa tractului digestiv beneficiază de pe urma consumului de lăptişor de matcă şi, astfel, scade şi nivelul acidităţii gastrice. Îl poţi folosi ca supliment în tratamentul ulcerului gastric şi duodenal şi a gastritelor.
  3. Gripă şi infecţii virale: Poţi folosi cu încredere acest supliment pentru gripă şi infecţii virale, deoarece va creşte rezistenţa organismului la streptococi şi stafilococi.
  4. Diabet zaharat: Deşi nu face minunile la care probabil te aşteptai, suplimentul scade nivelul glicemiei şi lipoproteinelor din sânge, având un efect similar insulinei.
  5. Infertilitate şi afecţiuni ginecologice: Ameliorează inflamaţiile aparatului reproductiv, creşte libidoul şi combate infertilitatea feminină şi masculină. Lăptişorul reglează hormonii ovarieni şi normalizează funcţia glandelor supranenale masculine. Este recomandat şi femeilor care trec prin menopauză şi celor cu dureri cauzate de ciclul menstrual.
  6. Sistemul imunitar: Suplimentul susţine sistemul imunitar şi plusează în organism cu anticorpi, roialsină şi gamaglobulină, ce protejează organismul şi îl feresc de afecţiuni specifice.
  7. Hepatite: Lăptişorul de matcă susţine şi îmbunătăţeşte funcţia de detoxifiere a ficatului, împreună cu regenerarea sa. Este recomandat pentru hepatită acută sau cronică ori ciroză hepatică.

Unde găseşti lăptişor de matcă crud

Apicola este un furnizor de lăptişor de matcă pur în cantităţi de la 10 la 200 de grame. Dacă eşti în căutare de lăptişor de matcă la un preţ convenabil, în raport cu cantitatea şi, bineînţeles, calitatea, poţi achiziţiona suplimentul de aici fără probleme.

Îţi recomandăm ca, înainte să cumperi lăptişor de matcă, să te consulţi cu medicul şi/sau să te documentezi legat de tipul de utilizare (internă sau externă) şi scopul pentru care doreşti să îl consumi. Apoi, treci la etapa de tratament şi bucură-te de beneficii!

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
6.9 ° C
7.2 °
4.9 °
96 %
2.7kmh
100 %
joi
7 °
vin
11 °
sâm
16 °
Dum
13 °
lun
9 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E păcat să nu faci o plimbare în aer liber, că de mâine se răcește vremea.

EDITORIAL

Am stat foarte mult în cumpănă dacă și cum să scriu despre fostul edil al Botoșaniului. Faptul că aș putea fi acuzat de o...

EPIGRAMA ZILEI

Când privesc câte-o zăludă Trăgând din țigări de ... fân, Pricep de ce iarba crudă Place țapului bătrân...   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...