spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTTată şi fiu înţepaţi de albine

Tată şi fiu înţepaţi de albine

Tată şi fiu ajunşi la spital după ce au fost înţepaţi de albine. Cei doi mergeau spre casă în localitatea Copălău şi s-au trezit atacaţi pe stradă de un roi de albine.

Cei doi, de 50 şi 15 ani, se întorceau spre casă de la câmp. Când mai aveau câteva sute de metri până la gospodărie, cei doi s-au trezit înconjuraţi de un roi de albine. Mai multe insecte i-au înţepat pe cei doi în zona capului şi feţei, ambii reuşind să fugă din mijlocul albinelor, după care au apelat la serviciul 112. un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) a ajuns la faţa locului, acordându-le celor doi îngrijiri medicale, după care au fost transportaţi la Urgenţe. „Ambii pacienţi prezentau reacţii alergcie, asemănătoare şocului anafilactic. Au fost stabilizaţi şi sunt în afara oricărui pericol”, a precizat un asistent din cadrul SJA Botoşani.

Specialiştii spun că vremea din această perioadă face albinele foarte agitate, schimbările bruşte de presiune atmosferică făcându-le mai agresive decât de obicei, acesta fiind şi motivul pentru care mai mulţi botoşăneni au ajuns la spital.

În fiecare an, cadrele medicale de la ambulanţă şi cele de la spital au în grijă persoane atacate de albine sau viespii.

Potrivit cadrelor medicale, orice persoană își poate face o testare pentru a vedea dacă este sau nu alergic la veninul albinelor sau viespiilor. Aceste teste sunt efectuate în laboratoarele private de analize, însă costurile sunt suportate de pacient. O altă soluție ar fi ca dacă sunt înțepați și dezvoltă reacții alergice, oamenii să aibă asupra lor anumite medicamente care le pot face viața mult mai ușoară.

Şocul anafilactic este o reacție alergică severă care poate apărea în câteva secunde sau minute de la expunerea la un alergen, cum ar fi veninul rezultat în urmă unei înțepături de albină sau viespie. Cantitatea mare de substanțe chimice eliberate de sistemul imunitar pentru a face faţă substenţei considerate toxice duce la scăderea tensiunii arteriale şi îngustarea căilor respiratorii, victimei fiindu-i tot mai greu să repisre. Simptomele anafilaxiei mai includ erupție la nivelul pielii, greață și vărsături. Dacă anafilaxia nu este tratată imediat, se poate ajunge la pierderea conștienței sau chiar la moarte.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
12.7 ° C
12.8 °
11.6 °
93 %
1.7kmh
56 %
joi
17 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...