4 × four =

A password will be e-mailed to you.

Absolvenţii de liceu au încheiat astăzi examenul naţional de Bacalaureat, cu ultima probă, cea la alegere a profilului şi specializării. Ca şi la primele două probe scrise, zeci de candidaţi nu au mai ajuns în sălile de examen. Astfel, dintre cei 2742 de elevi înscrişi, au dat ultima probă scrisă 2645. Cele 11 materii din care elevii de clasa a XII-a au avut de ales sunt: geografie, fizică, chimie, biologie, anatomie, informatică, economie, logică, sociologie, filozofie, psihologie.

La ieşirea din examen, câţiva dintre absolvenţii Colegiului Naţional „AT Laurian” au declarat că subiectele au fost accesibile şi se aşteaptă la note mari. „Cine a învăţat în toţi anii de liceu nu a avut probleme. Eu sunt sigură că voi lua o notă mare la proba de astăzi, dar şi la celelalte probe scrise”, a declarat o elevă.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: să susţină cele trei probe de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; să susţină cele trei probe scrise la care să primească minim nota 5 şi să obţină cel puţin media 6 la probele scrise.

Rezultatele vor fi afişate pe 8 iulie (ora 12.00). Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12.00-16.00. Lucrările ale căror note vor fi contestate vor fi reevaluate, iar rezultatele finale vor fi anunţate pe 13 iulie.

Apreciază calitatea articolului

EVALUAȚI ARTICOLUL -
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...