marți, aprilie 16, 2024
AcasăLocal BTDe ce este o bună oportunitate să cumperi un camion second hand?

De ce este o bună oportunitate să cumperi un camion second hand?

Mulți se întreabă ce este mai bine să cumpere – un camion nou sau un camion folosit? Există motive pentru cumpărarea unui camion uzat, precum și pentru cumpărarea unui camion nou. Care sunt principalele avantaje oferite de cele mai recente modele de camioane? În primul rând se caracterizează printr-o eficiență mai bună, sunt echipate cu tehnologii de siguranță avansate, au motoare mai bune, consumă mai puțin combustibil, din acest punct de vedere avantajul este evident mai ales în traficul pe distanțe lungi.

Un camion nou consumă cu 5% mai puțin combustibil decât unul vechi, ceea ce înseamnă costuri la carburant mai mici pe an. Dacă un camion vechi consumă 40 l motorină/ 100 km, atunci la 100 000 km va consuma 40 000 l motorină. Un camion nou consumă cu 5% mai puțin, deci ar fi 2 000 l, prin urmare o economie de cel puțin 2500 euro pe an. Acest lucru este util îndeosebi pentru companiile care au nevoie de o flotă mare și care folosesc cel puțin 10 camioane, prin urmare la ele economia la combustibil este mare, de mii de euro pe an.

Pe piața camioanelor second hand au existat prețuri extrem de atractive și de aceea transportatorii au achiziționat în special astfel de autovehicule uzate. Majoritatea camioanelor sunt de marcă, de la cei mai buni producători de frunte din lume – Caterpillar, DAF, Ford, Iveco, MAN, Volvo, Isuzu, Daimler, etc. Foarte apreciate sunt camioanele de marcă Iveco, care încă se vând la prețuri avantajoase. Atunci când se cumpără un camion uzat este important să se țină cont și de preferința șoferului. Unii șoferi au condus ani de zile anumite mărci de camioane (ex. MAN, Scania, DAF) și poate nu se simt confortabil să conducă alte mărci de camioane.

Există firme de camioane second-hand care pur și simplu au revoluționat piața vânzărilor de autovehicule de tonaj greu, de câțiva ani. Succesul s-a datorat prețurilor atractive la camioane second hand și gamei foarte variate de autovehicule, vehicule comerciale, autorulote, utilaje pentru diverse domenii, atașamente, containere, piese de schimb, etc.

Pe piața autovehiculelor uzate te impresionează imediat popularitatea brand-ului DAF. Este evident că anumite brand-uri au avut mai multe căutări decât altele. În ultima perioadă s-a observat preferința cumpărătorilor pentru vehicule DAF ca și pentru  camioane Volvo sau MAN. Se spune despre aceste camioane second hand că sunt bune și ieftine. DAF este un brand deosebit de popular, apreciat de companiile care fac transporturi pe distanțe lungi. Acestea au nevoie de standardul Euro 6 pentru călătorii lungi.

La fel de populară este și marca Scania, probabil sunt foarte mult apreciate motoarele Scania Euro 6 foarte puternice. Scania impresionează prin tehnologie când vine vorba de motoare.

În cazul camioanelor Mercedes-Benz, clienții doresc vehicule cât mai noi posibil, care să aibă o vechime de cel mult 2 ani și asta pentru că noua generație de motoare este apreciată de utilizatorii care au de realizat transporturi pe distanțe lungi. Cu cât vehiculele sunt mai noi, cu atât prețul este mai ridicat.

Pe acest site sunt anunțuri despre vânzarea de camioane, tractoare, vehicule comerciale ușoare, utilaje agricole, utilaje forestiere, cap tractoare MAN, sau de marcă Scania, Volvo, Mercedes-Benz, DAF, remorci, semiremorci, utilaje construcții și alte autovehicule second hand. Această firmă oferă sfaturi detaliate pentru a ajuta cumpărătorii să găsească cel mai potrivit vehicul pentru ei. Toate vehiculele sunt de marcă, au fost examinate înainte de a fi disponibile pe site ca vehicule second hand, sunt de cea mai bună calitate și la prețuri corecte.

Alegerea de camioane second hand este o idee bună mai ales pentru că această opțiune este mult mai ieftină. Dacă vă uitați la prețurile acestor vehicule uzate veți observa că le puteți achiziționa pe sume convenabile. Când alegi un vehicul second hand este întotdeauna recomandabil ca acesta să fie examinat în prealabil de către un specialist.

Mulți transportatori preferă să cumpere camioane second hand care să fie moderne, să aibă motoare puternice, mai ales că acum se găsesc pe această piață vehicule de marcă, foarte bune. Fără îndoială, achiziționarea unui camion uzat se face la un preț avantajos, dar achiziționarea unui camion nou este cea mai bună investiție pentru o companie de transport din punct de vedere al performanței și fiabilității. Dacă se alege un camion second hand acesta trebuie să fie obligatoriu în stare bună de funcționare, pentru că altfel vor exista posibile probleme ce vor perturba operațiunile de transport ale companiei.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
13.8 ° C
13.9 °
11.6 °
73 %
5.8kmh
75 %
mar
14 °
mie
11 °
joi
6 °
vin
11 °
sâm
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Și se plâng oamenii că nu sunt parcări în oraș. Iată că sunt, dar nu știu ei să le identifice.

EDITORIAL

De ceva timp suntem efectiv striviți de campania electorală, iar cei care visează la un nou mandat nu au pierdut ocazia de a ieși...

EPIGRAMA ZILEI

Cazul e nemaipomenit Și m-a lăsat fără cuvinte : Primul din clasă la tocit Spun toți că-i ... brici la minte!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...