twenty + 2 =

A password will be e-mailed to you.

Moartea primarului de Vorniceni chiar pe holurile Secției Săveni a Spitalului Județean de Urgență Botoșani nu a rămas fără ecou la Ministerul Sănătății.

În acest sens, ministrul Sorina Pintea a dispus vineri dimineață demararea unei anchete în cadrul celui mai mare spital din județ pentru a se stabili cu exactitate care sunt factorii care au dus la situația incredibilă de joi, când primarul Toader Leampăr a murit în unitatea medicală de la Săveni, unde nu era niciun medic prezent. “Ministrul Sănatății a solicitat DSP Botoșani crearea unei comisii care să ancheteze cazul de la Săveni. Trebuie avut în vedere că stabilirea liniilor de gardă, angajarea medicilor și repartizarea acestora revine în exclusivitate managerului spitalului, dar chiar și în această situație, doamna ministru dorește să afle exact ce s-a întăâmplat acolo”, a precizat Oana Grigore, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății.

O altă comisie de control a fost trimisă și de la Consiliul Județean, care vineri dimineață s-a și deplasat la Săveni. “Se cunoștea problema, dar mulți medici au refuzat să meargă acolo. Această problema trebuia reglementată, din punctul meu de vedere, de la Spitalul Mavromati. CJ asigură finanțarea investițiilor de la spital. Noi ne îngrijim să nu lipsească aparatura și tot ce au nevoie medicii. Prin contractul de management s-au luat niște angajamente care trebuiau duse la bun sfârșit și a crea condiții optime pentru secția de la Săveni”, a spus vicepreședintele CJ Dorin Birta.

Primarul orașului Săveni a cerut chiar demisia magerului Spitalului Județean de Urgență, în subordinea căruia se află Secția Săveni, susținând că a cerut în nenumărate rânduri managerului rezolvarea lipsei de medici.

Apreciază calitatea articolului

3 VOTURI - MEDIE: 3,67
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...