4 − three =

A password will be e-mailed to you.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani au dispus ieri trimiterea în judecată a unui bărbat din comuna Coțușca, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

Potrivit anchetatorilor, Gabriel C., care era administrator al unei firme din Coțușca, nu ar înregistrat în evidența contabilă a societății mai multe venituri obținute timp de aproape opt luni. „S-a reţinut că, în perioada mai 2013 – ianuarie 2014, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu răspundere limitată, nu a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii veniturile realizate din activitatea comercială, cauzând bugetului de stat un prejudiciu în sumă de 126.985,54 lei, din care 114.632,79 lei TVA colectată şi 12.352,75 lei impozit pe profit”, se arată într-un comunicat de presă emis de procurori. Raportat la o rată de schimb valutar de 4,4 lei pe euro existentă în 2013, prejudiciul cauzat bugetul de stat ar fi de proximativ 28.000 de euro.

Dosarul a fost înaintat spre soluționare Tribunalului Botoșani, care urmează să stabilească data la care va începe procesul. Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Apreciază calitatea articolului

4 VOTURI - MEDIE: 4,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...