nine + ten =

A password will be e-mailed to you.

Pregătirile pentru Examenul Naţional de Definitivare în Învăţământ au intrat în linie dreaptă. Gabriel Hârtie, inspector şcolar general, a anunţat că 146 de cadre didactice botoşănene s-au înscris pentru susţinerea acestui examen. Candidaţii vor susţine proba scrisă pe 24 iulie, la Liceul cu Program Sportiv Botosani.

Accesul candidaţilor în centrul de examen la proba scrisă se va face în intervalul 8.00 – 8.45, pe baza actului de identitate valabil – carte de identitate, carte de identitate provizorie sau buletin de identitate – ori, în lipsa acestuia, pe baza paşaportului în termen de valabilitate.

Proba scrisă va începe la ora 10.00, timpul rezervat rezolvării subiectelor fiind de patru ore.

Candidaţii vor afla rezultatele pe 31 iulie. Tot pe 31 iulie, dar şi pe 1 august, cadrele nemulţumite de rezultate vor putea depune contestaţii. Lucrările ale căror note vor fi contestate vor fi reevaluate în perioada 1 – 5 august. Rezultatele finale vor fi anunţate pe 5 august. În perioada 6 – 9 august, tabelele cu candidaţii admişi vor fi transmise la Ministerul Educației Naționale. Validarea rezultatelor prin ordin al ministrului educației naționale este programată pentru perioada 9 – 14 august.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Educaţiei Naţionale, examenul de definitivat le dă dreptul de practică în învățământ candidaților promovați. Odată definitivatul luat, profesorii pot evolua în carieră prin gradul didactic II și gradul didactic I.

Apreciază calitatea articolului

EVALUAȚI ARTICOLUL -
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...