eleven − 5 =

A password will be e-mailed to you.

După ani de zile în care drumul din Tudora a arătat ca după război, a început să toarne asfalt într-un strat, ceea ce va duce la crearea unei ieşiri cât de cât decente spre Iaşi şi Bucureşti.

Tărăgănarea birocratică a modernizării drumului prin Târgu Frumos, face din traseul Botoşani – Tudora – Paşcani – Târgu Frumos – Iaşi o alternativă pentru ieşirea din judeţ, chiar dacă este cu 15 kilometri mai lung decât drumul tradiţional, Botoşani – Hârlău – Târgu Frumos – Iaşi şi cu aproape 30 de kilometri Prăjeni.

Acum se desfăşoară lucrări de reparaţii şi întreţinere pe mai multe tronsoane de drumuri judeţene, atât în zona de sud a judeţului cât şi în cea de nord. Mai exact, în zona de sud a judeţului se lucrează pe DJ 208 I Joldeşti – Tudora – limita cu judeţul Suceava, acolo unde sunt executate lucrări de reparaţii prin turnare a unui covor asfaltic într-un strat pe o lungime de aproximativ 10 kilometri”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Dorin Birta, care a adăugat că mai sunt de turnat patru kilometri şi „dacă vremea va ţine, terminăm în această săptămână”. Potrivit acestuia, după finalizarea lucrărilor de la Tudora, echipa de drumari va fi relocată pe DJ 282 B Flămânzi – Prăjeni – limita cu judeţul Iaşi, acolo unde se vor executa lucrări de reparaţii prin turnarea unui covor asfaltic în două straturi pe o lungime de aproximativ 12 kilometri. „Deja se lucrează la rigole, iar de luni sperăm să putem intra să turnăm stratul de egalizare după care să trecem la turnarea celor două straturi de asfalt”, a mai afirmat vicepreşedintele CJ.

De asemenea, pe zona de nord a judeţului, pe DJ 298 Vorniceni – Cordăreni, se execută lucrări de reparaţii prin turnare covor asfaltic în două straturi pe un sector de drum de cinci kilometri. În paralel, sunt desfăşurate şi lucrări de reparaţii la fundaţiile drumurilor pe DJ 282 Săveni – Podriga, precum şi pe DJ 296 A pe raza localităţii Roşiori, comuna Răchiţi.

La acest moment, pot spune că lucrările ce se execută pe toate drumurile judeţene au un ritm susţinut şi evoluează conform graficului de lucrări stabilit pentru anul acesta. Sunt lucrări calitative, care vor asigura cetăţenilor condiţii sigure de trafic”, a conchis vicepreşedintele Dorin Birta.

Apreciază calitatea articolului

4 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...